BJÄRE 2023-10-25 KL. 14:22

Ny logga kostar en kvarts miljon

Av Peter Jakobsson

Ny logga kostar en kvarts miljon
Skeppet blir kvar i kommunens logo men i en förenklad version och nu i blått.

Som Bjäre NU tidigare rapporterat så uppdaterar nu Båstads kommun den grafiska profilen och byter färg till blått. Att lägga resurser på detta nu beror bland annat på att ny webb är under uppbyggnad. Kostnaderna för arbetet ska inte skena enligt kommunikationschefen.

Att det kostar pengar och tar resurser att skapa en ny grafisk profil för kommunen är självklart men kommunikationschefen Sofia Sandberg motiverar att det var ett bra tillfälle att göra detta nu.

– Det var i samband med arbetet med vår nya tillgängliga webb som det blev aktuellt att säkerställa att även vår grafiska profil är tillgänglig. Den röda färgen som vi använder idag är inte speciellt tillgänglig och kan vara svår att uppfatta för vissa, förklarar Sofia Sandberg, kommunikationschef i Båstads kommun.

Tillsammans med upphandlad grafisk formgivare har kommunikationsavdelningen tagit fram en ny tillgänglig grafisk profil. Kostnaden för detta är 240 000 kronor.

Den nya grafiska profilen kommer först att göra debut på kommunens nya webbplats, som skall lanseras inom en månad, och i annan digital kommunikation. Sedan ska alla skyltar, arbetskläder, fordon, flaggor och annat få det nya utseendet.

Vad kommer det att kosta att branda om allt?

– Vi har ingen exakt uträkning på detta men det kommer att göras succesivt under en tid just för att det inte ska springa iväg i kostnad. Detta innebär att kommuninvånare kommer att mötas av både den nya och den gamla logotypen under en övergångstid som kan bli i några år, förklarar Sofia.