Klik venligst
BJÄRE 2023-05-09 KL. 11:07

Nya ändringar av busstrafiken på Bjäre i sommar

Av Peter Jakobsson

Med sommaren kommer ändrade resandemönster i Skåne. Därför gör Skånetrafiken skillnad på hur trafiken går under sommartiden. För Bjäres del omfattar det ändringar på flera busslinjer.

Nya ändringar av busstrafiken på Bjäre i sommar
Skånetrafien gör ändringar i bussturerna under sommartidtabellen som börjar gälla 18 juni. Foto: Peter Jakobsson

Skånetrafikens sommartidtabell börjar gälla den 18 juni efter det att skolorna slutat och många får ändrade resandebehov.
– Sommaren är en alldeles utmärkt tid att på ett klimatsmart sätt ta sig runt i Skåne med buss, när många vill till stranden, naturområden eller andra upplevelser. Vi har flera linjer som kör extraturer i sommar till våra populära besöksdestinationer runt våra kuster, säger Fredrik Schell, enhetschef Planering på Skånetrafiken.

Många linjer får färre turer eftersom skolorna håller stängt medan andra linjer får fler turer eller förändrade körvägar beroende på att många platser i Skåne får ett ökat besökstryck under sommaren.

Ändringar på Bjäre från 18 juni

Linje 501 mellan Båstad busstation och Båstad Norrviken får justerade avgångar. Sena helgturer försvinner, mer bestämt avgångarna klockan 22.00 och 24.00 från Båstad station och klockan 20.43 och 22.43 mot Båstad station på helgerna kommer inte att köra. Det beror på att det är färre som reser under sommaren. De avgångar som dras in på helgkvällarna ersätts med linje 502 som kör hela vägen till och från Torekov.

Linje 502 kommer under sommaren att gå oftare mellan Båstad och Torekov på helgkvällar då två avgångar i vardera riktningen tillkommer.

Linje 505 mellan Torekov hamnen och Förslöv station kommer att köra samma sträcka som på linje 504 mellan Grevie kyrka och Förslöv station. Det innebär att resan kan ta något längre tid men samtidigt når linjen fler hållplatser.

Många andra busslinjer runt om i Skåne kommer också få ändrad trafikering. Allt kommer finnas i Skånetrafikens app. Där kan man redan nu se att vissa turer är märkta med ”T” vilket betyder att det är turer som inte går på sommaren utan är anpassade för att passa till skolelever under terminerna.

Sommartidtabellen gäller från 18 juni till 20 augusti då de flesta av bussarna återgår till att köra som de gör nu innan sommaren.