Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
BJÄRE 2019-12-01 KL. 08:15

Nya trailrundor lockar till löpning på Hallandsåsen

Nya trailrundor lockar till löpning på Hallandsåsen

Hallandsåsen, som bildades för 80 miljoner år sedan, är fyra mil lång och en mil som bredast. Högsta punkten mäter 226 meter över havet. Naturen här i gränslandet mellan Båstad, Laholm, Ängelholm och Örkelljunga bjuder in till fantastisk traillöpning.

Nu har de fyra Hallandsåskommunerna tillsammans med Trailrunning Sweden tagit fram några av de bästa traillöpningsrundorna på Hallandsåsen. Från strandängar vid havet, via kuperade bokskogar, till ljunghedar och raviner.
– Hallandsåsen erbjuder varierad traillöpning med allt från tekniska stigar till lite enklare löpning. Här är det vackert oavsett årstid, och för att göra det enklare att hitta ut i den fina skogen, har vi tagit fram de här trailrundorna, berättar Elisabeth Hansson på Trailrunning Sweden, webbsidan som samlar allt om traillöpning, om varför de valt att ta fram rundorna.

Alla kommuner ser det som ett stort värde för både lokalborna, besökarna och näringslivet.
– Vi vill ge möjlighet till både lokalbor och besökare att på ett enkelt sätt vara aktiv i den vackra naturen vi har runt omkring oss. Det är bra för både kropp och själ, säger Lisbeth Holmåker på Ängelholms Näringsliv som varit en av de drivande krafterna i projektet.
– Det är också ett sätt att visa upp vad mycket Hallandsåsen har att erbjuda, naturen är otroligt varierad, aktivitetsmöjligheterna är oändliga och vi vill därför gemensamt ihop med alla kommuner runt åsen ta ett grepp om Hallandsåsen och synliggöra ännu bättre vad som finns att uppleva. Vi samarbetar även kring Milestone Series, som är ett nytt internationellt cykellopp på cirka 20 mil som går runt och på Hallandsåsen i september 2020, berättar Annika Borgelin som arbetar för Båstad Turism och Näringsliv.Foto: Trailrunning Sweden

De nio trailrundorna är inte uppmarkerade i naturen men de finns som kartor att ladda ner från Trailrunning Swedens webbsida (trailrunningsweden.se). Där finns gpx-filer som går att utläsa i till exempel en gps-klocka eller smartphone. På webbsidan finns även filmer som presenterar alla olika rundor.

9 RUNDOR AV OLIKA LÄNGD
Osbecks bokskogar i Hasslöv
Hovs Hallar – Torekov
Djurholmen i Hjärnarp
Kustslingan i Båstad
Snibe stua i Hällede
Hallands Väderö
Sinarpsdalen
Trollehallar och Torekov – Vejbystrand.