Klik venligst
BJÄRE 2020-09-27 KL. 09:56

Nytt Padelcenter byggs i Båstad

Nytt Padelcenter byggs i Båstad

Utmed Inre Kustvägen, granne med nya stationen i Hemmeslöv, växer Båstads nya Padelhall fram. Det svarta huset kommer rymma fem padelbanor inomhus och tre utomhus, bistro, lounge, gym, konferens och kontor. Runt årsskiftet hoppas de vara klara, men spel inne kanske blir av tidigare än så.

Många blev nog lite chockade när fasaderna kom på plats och det var svart plåt utan några fönster. En stor svart låda på 70 x 32 meter, runt 12 meter hög. Ganska snart började dock fönstergluggar sågas ut och allt eftersom de byggde de olika våningsplanen inne kom fler fönster på långsidan som vetter mot Inre Kustvägen.

Utformningen av fastigheten med svart slät plåtfasad är till viss del kommunens direktiv. Det är lite samma som Beslag & Designs nya fastighet och även de andra som kommer byggas längs banvallen. Lite mer utsmyckat än det är nu kommer det bli på fasaderna. Det blir inte så svart och mörkt som det är nu. Fastigheten kommer gå under namnet ”Centralen”.
– Det anknyter till läget vid tågstationen. Vi hade många förslag men mycket är taget så det kunde bli missförstånd, förklarar Micke Orsmark som också är en av delägarna.

Förutom padelbanor finns omklädningsrum med duschar och bastu, bistro, lounge, gym i två plan där gymmet med vikter är i markplan och olika typer av pass på övervåningen. På andra plan finns även konferensrum mot Inre Kustvägen och en lounge mot centercourten. På tredje plan ska det bli kontor för uthyrning.
– Det blir fem padelbanor varav en centercourt där det blir fyra meter fritt på varje sida så man kan springa ut under avancerat spel. Bistron med en lounge framför kommer ha lite inspiration från Sand eller Riviera.

Mellan byggnaden och järnvägen blir det cirka 70 parkeringsplatser.
– Våra besökare ska inte behöva ta plats från parkeringen vid stationen där tågresenärer parkerar, poängterar Magnus Jönsson som är en av delägarna.Magnus Jönsson och Micke Orsmark är två av flera investerare som satsar på den nya Padelhallen.

Förutom Micke och Magnus så är det är en grupp av investerare som står bakom satsningen. Att fastigheten ska heta Centralen och inte något med padel är också för att det är mer än bara padel.
– Vi har hela tiden haft ambitionen att det ska vara mer än bara en enkel padelhall med några banor i en stor plåtlada. Både vi och kommunen var överens om att läget är för bra för att det bara skulle vara en padelhall. Nu kommer det bli en plats med många verksamheter, säger Magnus.
– Det blir lite som en fritidsgård för vuxna. Man ska inte bara spela och åka hem utan här kan man spela, duscha, bada bastu, ta en matbit och något gott att dricka, snacka lite padel, umgås och ha det trevligt. Eller utvalda delar av det, förklarar Micke.

Både Micke och Magnus gillar att spela padel men är i grunden tennisspelare.
– Jag la tennisracketen på hyllan, och gick över till padel, långt innan Magnus men nu vi är båda padelfantaster. Vi gör detta för vår kärlek till racketsporter, säger Micke.

Det byggs för fullt inne i lokalerna och duon hoppas på att bli färdiga runt årsskiftet. Att intresset för att spela padel är stort är det inga tvivel på. De tre banorna ute har det varit fullt spel på sedan i somras då de öppnade.
– Eventuellt gör vi så att själva padelbanorna inne görs klara och öppnar för spel innan omklädningsrum och allt är klart. Det skulle kunna bli redan nu i höst. Men vi får se hur vi gör, säger Magnus.

TEXT & FOTO: PETER JAKOBSSON