Klik venligst
Klik venligst
BJÄRE 2019-09-06 KL. 13:14

Onlinebokning underlättar för besökarna till Scala Biografen

Onlinebokning underlättar för besökarna till Scala Biografen

Scala Bio har nu haft över 2700 besökare sedan Hannes Gerhard drog igång bion i ny regi. Tillsammans med kollegan Anette Sundberg har de tillsammans blåst nytt liv i den anrika biografen och hoppas besökarna uppskattar deras förhållningssätt om att bion är en mötesplats och ett andningshål i vardagen.

När du kliver in i salongen stänger du mobilen och befinner dig i filmens värld. Minuterna innan duken fylls med fångande scener och häftigt ljud har du förmodligen sprungit på någon bekant.
– På en liten ort är mötesplatserna viktiga i människors liv, här får du spontana möten, det kan vara fem minuter kvalitetstid som du aldrig tagit dig tid till på en annan plats men när ni plötsligt står med samma väntetid innan filmen börjar, och du har lämnat resten av världen utanför, hinner ni faktiskt mötas, berättar Hannes.

Hannes älskar film och har gjort det så länge han kan minnas. Att visa filmer som tilltalar en stor bredd av människor är något som han tycker ingår i uppdraget att driva en biograf.
– Jag har jobbat med bio i tjugo år och har snappat upp ett och annat, ibland handlar det om bra regissörer, en kvalitetsstämpel eller liknande men även att visa svensk film och film för barn och unga tycker jag är viktigt.

Nu kommer första eventet på bion där Hannes skapar lite extra händelser runt omkring filmen. Smygpremiären av Downton Abbey blir kombinerat med tea och scones samt en publik som Hannes hoppas bjuder på sig själva och klär sig tidsenligt.
– Jag har själv fallit för 20-talet med de läckra kläderna och Downton Abbey har fångat mångas intresse när serien gått. Jag har redan sett filmen och vet att detta blir en rolig och social upplevelse tillsammans med en underbar film.

Framöver kommer det bli olika små evenemang i biografen och Hannes hoppas han prickar rätt hos sin publik.
– Det kommer jättemånga bra filmer som jag vet att folk kommer älska så det är otroligt spännande. Filmen Cats som kommer under februari lär bli en succé, det tvekar jag inte på.

Han vet att det finns många filmintresserade människor här och de flesta vill enkelt kunna ta sig iväg för att se på film.
– Att gå på bio då och då är lite som att jämföra med att dricka kaffe hemma varje dag, men ändå så går du ut och tar en kaffe ibland, det tillför något mer till alla sinnen. Det är roligt med filmintresserade människor och idag är det lättillgängligt med film med alla möjligheter som exempelvis Netflix erbjuder, men att faktiskt få en filmupplevelse på bio är mer än bara filmen i sig.

Det är med varsam hand Hannes blåser liv i den anrika biografen men vissa tekniska uppdateringar var nödvändiga för att göra det mer tillgängligt att gå på bio i Båstad.
– Jag vill erbjuda en modern biograflösning i en anrik och charmig miljö.

Nu går det att boka biljetter online och snart numreras stolarna så besökarna kan boka sina platser i förväg. Allt för att det ska vara ”enkelt att gå på bio” som Hannes önskar.

TEXT & FOTO: ANNA MATRE