Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
BJÄRE 2021-3-15 KL. 09:42

Öppna förskolan flyttar tillfälligt ut

Öppna förskolan flyttar tillfälligt ut

Familjecentralens öppna förskola i Båstads kommun har inte stängt ner utan har ställt om för att möta behovet som finns hos småbarnsföräldrar – att få möta och prata med andra i liknande situation. Kristina Johansson, pedagog och samordnare tillsammans med Pernilla Helgesson, kurator på Kullerbyttan och Bubblan, arbetar båda för att skapa goda förutsättningar för möten mellan småbarnsföräldrar.

En gång i veckan håller öppna förskolan till vid Hålehallstugan i Förslöv. En positiv konsekvens av den rådande pandemin och en omställning istället för att behöva stänga ner.
– Att vi har ställt om verksamheten till att vara utomhus känns väldigt glädjande. Sedan i höstas ses vi en gång i veckan här och det har alltid kommit flera föräldrar med sina barn. Vi har varit här i regn, rusk, minusgrader, snö, strålande solsken och som idag dimma, säger Kristina.

När det inte går att samlas inomhus har verksamheten fått förändras och utvecklas till att bland annat innefatta barnvagnspromenader, digitala familjeträffar och grillning vid Hålehall. Kristina och Pernilla är båda överens om att verksamheten är viktig, kanske nu mer än någonsin eftersom inga föräldragrupper hålls.
– Bara för att det är en pandemi slutar inte föräldrar ha ett behov av att träffa andra föräldrar i samma situation och många uttrycker att det här är ett bra alternativ att träffas på, säger Pernilla och tittar ut mot ett barn som springer runt och leker med sin mamma. Hon fortsätter,
– Vårt uppdrag är bland annat att skapa förutsättningar för föräldrar att möta andra föräldrar. Ännu roligare är det när de sedan träffas utanför öppna förskolan.
– Det har vi ju sett resultat av och det är värdefullt både för dem och för oss, fyller Kristina i.Pernilla Helgesson (t.v) och Kristina Johansson (t.h) står redo vid grillplatsen.

Både Kristina och Pernilla får mycket positiv respons från föräldrar som tycker om det nya upplägget att ses utomhus. Trots det så är de medvetna om att vissa föräldrar tycker att det är svårare att vara utomhus med sina små barn.
– Därför kommer vi även så smått öppna upp för verksamhet i våra lokaler för en familj i taget. Information om tider och hur man bokar kommer läggas upp på vår Facebooksida Familjecentral Båstads kommun, berättar Kristina.

Öppna förskolan kommer fortsätta med sitt nuvarande upplägg tills tiderna ser annorlunda ut.

Behöver du prata med någon?Öppna förskolan har en föräldratelefon dit du med barn 0-6 år kan ringa om du bara behöver prata med någon om ditt föräldraskap.
När: Tisdagar kl. 9.00-10.00 & 11.00-14.00 Tel: 072-242 56 29
Pernilla finns också tillgänglig för enskilda samtal.
För mer information och bokning skicka ett mejl till pernilla.helgesson@bastad.se

Text & foto: Jenica Paulsson