BJÄRE 2023-11-14 KL. 11:03

Pelle Pettersson slutar som räddningschef i Båstad

Av Peter Jakobsson

Efter nyår lämnar Pelle Pettersson räddningstjänsten i Båstad för att påbörja ett nytt jobb som förvaltningschef på räddningstjänsten i Gislaved-Gnosjö. Detta är samtidigt som Båstads kommun träder in i förbundet Räddningstjänsten Skåne Nordväst. Pelle ser fram mot nya utmaningar med nya jobbet.

Pelle Pettersson slutar som räddningschef i Båstad
Pelle Pettersson slutar som räddningschef i Båstads kommun efter nyår då nya utmaningar väntar honom i Gislaved-Gnosjö. Foto: Peter Jakobsson

Den 1 januari 2024 blir Båstads kommun en del i Räddningstjänsten Skåne Nordväst (RSNV). I samband med det så kommer Båstads räddningschef Pelle Petterson att lämna Båstad för ett nytt jobb som förvaltningschef på räddningstjänsten i Gislaved-Gnosjö. I 14 år har Pelle jobbat inom räddningstjänsten i Båstad, de senaste 7 åren som räddningschef, men nu hägrar nya utmaningar.

– Jag blev erbjuden en tjänst inom RSNV och det hade varit intressant men när en rekryteringsfirma kontaktade mig angående tjänsten i Gislaved-Gnosjö så lät det intressantare. Det ska bli en kul utmaning att axla rollen som förvaltningschef på en räddningstjänst i två kommuner, säger Pelle Pettersson.

Vad kommer du sakna från tjänsten i Båstad?

– Det är nog närheten till organisationen och det dagliga arbetet. Kommer sakna alla 60 brandmän och våra övningar. Nu kommer jag till en större organisation med 7 stationer och 150 medarbetare. Men det är en spännande region med mycket företag och industrier med farliga verksamheter som blir nya utmaningar.

Vilka lärdomar har du fått från tiden på Bjäre?

– Jag började ju här 2009 så det är mycket! Vi har utvecklat räddningstjänsten under denna tiden och bland annat skapat något unikt med våra specialfordon som vi kan använda i tunneln och även i vardagliga verksamheten. Jag är stolt över alla medarbetare och allt vi kunnat göra så bra under åren.

Kommer du åka ut på larm på din nya arbetsplats?

– Jag tycker det är kul att åka på utryckningar men det fungerar nog inte tillsammans med uppdraget som förvaltningschef. Kommer nog sakna den operativa delen, säger Pelle.

Enligt RSVN kommer Båstads inträde i förbundet inte att innebära några direkta förändringar i den operativa verksamheten. Detta innebär att deltidstyrkorna i Båstad, Förslöv och Torekov kommer vara kvar och rycka ut i samma utsträckning som tidigare vid räddningsinsats. Stationen i Båstad kommer fortsättningsvis vara bemannad med dagtidspersonal.