Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
BJÄRE 2021-3-13 KL. 16:48

Planerar att genomföra Kammarmusikfestivalen

Planerar att genomföra Kammarmusikfestivalen

Förra sommaren fick kammarmusikfestivalen ställa in precis som de flesta andra publikevenemang också fick göra. Nu pågår vaccinering mot covid-19 och även om inga besked ännu lämnats om lättnader på restriktioner planeras nu för att kunna genomföra sommarens festival.

– Om allt går enligt plan ska ju de flesta vara vaccinerade innan halvårsskiftet. Det är vad vi hoppas på, säger kammarmusikfestivalens ordförande Johanna Baagøe.

Riktigt som det varit förr kommer det dock inte att bli.
– Vi planerar nu för en festival men kommer anpassa oss efter gällande regelverk som finns då. Redan nu så tänker vi oss förändringar på så vis att konserterna blir lite kortare och utan paus. Då blir det inget mingel och vi ska sätt se till att folk kommer in och ut ur lokalerna på säkert sätt. Vi kommer inte heller sälja lika många biljetter så de lär gå åt fort.

Artisterna håller nu på att bokas och festivalen planeras.
– Vi har i princip alla klara men kan inte riktigt gå ut med vilka än, men det är fantastiska artister.

Programmet är tänkt att presenteras till valborg.
– Vi brukar ha allt klart till påsk men nu blir det en månad senare.

Till årets kammarmusikfestival är Cathrine Winnes den nya konstnärliga ledaren. Norska Cathrine Winnes är en mångsidig, spännande person med bred erfarenhet som orkesterdirigent. Hon har arbetat med samtliga svenska och norska symfoniorkestrar och gästdirigerat vid flera av Norden stora operahus.
– Till festivalen planerar nu Cathrine en konsertserie utifrån 20-talet. Det blir då från 1720, 1820, 1920 och även inslag från 2020. Det är en mycket spännande repertoar hon satt samman, säger Johanna.

Festivalen planeras att genomföras veckan efter midsommar 28 juni till 3 juli.
– Om vi märker i maj – juni att vaccineringen inte blir som planerat eller om det kommer någon mutation som ställer till det så får vi planera om och se om vi kan minska besökarantalet mer eller om vi måste gå över till att streama.

Konsertplatserna kommer vara de som används tidigare år.
– Det blir i kyrkorna, Orangeriet och Apelrydsladan. På alla platser kommer vi se till att det är ordentligt med avstånd mellan besökarna men det gå ändå att få in ganska många i de stora lokalerna.

Biljetterna planeras att släppas runt valborg när programmet är klart.

Text & foto: Peter Jakobsson