Klik venligst
BJÄRE 2024-06-17 KL. 11:06

Polisen: ”Vi är glada och nöjda att det föll väl ut”

Av Peter Jakobsson

Från Polisen sida summerar de festivalhelgen med att det gick lugnt till med tanke på hur många personer som var på plats.
– I stort kan vi säga att det var ett bra genomfört arrangemang och arrangören tar det på allvar för att hjälpa till att inget går fel. Glada ungdomar och unga vuxna som var där och få incidenter ur ett brottsperspektiv, säger Sara Merbom, kommunpolis i Båstad.

Polisen: ”Vi är glada och nöjda att det föll väl ut”
Många poliser fanns på plats runt Summer On i Båstad. Foto: Peter Jakobsson

Festivalen lockade med uppträdanden av populära artister som Veronika Maggio, Bolaget, Victor Leksell, Lukas Graham, Thomas Stenström med fler. Det var slutsålt till festivalen och många hängde även utanför festivalområdet då de inte hade köpt biljett eller kanske inte hade åldern inne.

Uppskattningsvis var det runt 10 000 personer inne och runt festivalområdet både under fredagen och på lördagen.

– Det var mycket folk och på vissa personer lite hög berusningsgrad men i stort gick det bra till väga. Man kan säga att det var en handfull varje kväll som varit för berusade, säger Sara Merbom.

Det anmäldes ingen misshandel eller sexuella ofredanden under helgen. Det rapporterades sex fickstölder inne och runt området samt 16 förlustanmälningar, oftast mobiltelefoner och plånböcker.

– Det är lite svårt att veta om fickstölder är borttappat eller vad vissa tror är borttappat kan vara en fickstöld. Sen är det väl vissa som verkligen vet, säger Merbom.

Det enda som sticker ut är ett rån mot privatperson på natten mot söndag. På Italienska vägen var det två personer gav sig på en man med slag och sparkar och stal sedan en mobiltelefon.

– Mannen fick slag i bröstkorgen och föll till marken. Sen även fler slag och sparkar, han behövde ingen sjukvård men var svullen och chockad. Tråkig händelse, säger Sara Merbom.

Det var slutsålt och mycket folk inne på festivalen. Foto: Fabian Wester

Under helgen hade polisen många synliga patruller på plats och även civila poliser som scannade av omgivningarna.

– Vi hade även ridande poliser. De bidrar med synlighet och får väldigt bra överblick över vad som händer från hästryggarna, säger Merbom.

Några blev ertappade med narkotika under helgen.

– Vi har två som är misstänkta för eget bruk och en för innehav, berättar Sara Merbom.

Ett olaga hot blev rapporterat på fredagskvällen. Det var på en person som blev hotad med ”Jag ska döda dig” vilket skapade rädsla hos målsägande som även fick ett halsband förstört.

Men mest var det glada människor i Båstad under festivalhelgen.

– Vi är glada och nöjda att det föll väl ut, summerar kommunpolisen.