Klik venligst
BJÄRE 2024-05-14 KL. 10:50

Poolen är fylld – snart öppnar Malenbadet

Av Peter Jakobsson

Det närmar sig öppning av Malenbadet för säsongen. Personalen har de senaste veckorna jobbat hårt för att fräscha upp anläggningen och ett antal nyheter finns för besökarna. Bubbelbad för barnen, grillplats och insynsskyddade omklädningsrum är några av de. 24 maj slås dörrarna upp.

Poolen är fylld – snart öppnar Malenbadet
Patric demonstrerar draperiet som är nytt insynsskydd till omklädningsrummen. Fritidschef Magnus håller i dörren. Foto: Peter Jakobsson

Det har fixats och fejats på Malenbadet inför säsongsöppnandet som närmar sig. Den nya driftsansvarige Patric Johansson har tagit sig an uppdraget med stor glädje. Ett antal nyheter väntar besökarna till badet denna sommar.

– En sak är den nya grillplatsen uppe vid vattenrutschkanan. Det var en stor outnyttjad yta, berättar Patric och visar grillen som är målad i Båstads kommuns nya blåa färg.

Runt grillen står tre fasta bänkar. Besökare får samsas om grillen och platserna runt.

– Vi är inte helt klara med om vi ska tillhandahålla kol till grillen. Men det kommer märkas, säger Patric.

Grillplatsen är ny för i år. Här får besökare samsas om de bänkar och den grillyta som finns. Foto: Peter Jakobsson

Nedanför grillen finns även två små fotbollsmål som kan locka till lite aktivitet på gräsmattan bakom poolområdet.

Anläggningen är uppfräschad på många områden. Det är målat och fixat på många platser och det är renoverat i omklädningsrum och nu även med ett draperi som fungerar som insynsskydd så man inte ser in i hela rummen när dörren öppnas.

– Förr kunde man se in till duscharna när man öppnade dörren men inte längre. Vi har lyssnat på vad allmänheten hade för önskemål på anläggningen och gjort mycket av det, berättar Patric.

Nu finns draperier som gör att man inte ser in i duscharna utifrån när dörren öppnas. Foto: Peter Jakobsson

På badet finns det i år en överraskning till barnen. En sak som inte varit i gång på 12 år.

– Chefen sa ok till att vi bekostade och fixade i ordning bubbelfunktionen i barnbassängen. Nu kommer det vara ett bubbelbad i ena delen av bassängen. Det tror jag barnen kommer att uppskatta, säger Patric.

Här i barnpoolen kommer det vara bubbelbad för de små. En funktion som inte fungerat på 12 år men som nu åter är i gång. Foto: Peter Jakobsson

Malenbadet ägs och drivs av Båstads kommun. Förra året gick verksamheten back ekonomiskt en hel del och det var inte bara det dåliga vädret i juli som var orsaken.

– Vi gjorde en del kostsamma renoveringar förra året, bland annat målades poolen om. För kommunen är det viktigt att det finns ett bad och tyvärr går inte alltid ekonomin runt. Men vi kan inte tumma på standarden och det går inte heller att höja inträdespriserna för mycket. Folk måste ha råd att gå till Malenbadet, därför har vi i år samma priser som i fjol, förklarar Magnus Andersson, fritidschef på Båstads kommun.

Patric Johansson, driftsansvarig på Malenbadet, och Magnus Andersson, fritidschef på Båstads kommun, ser fram mot att öppna och ta emot badsugna gäster. Foto: Peter Jakobsson

Badvakter och personal gör sig nu redo för att öppna upp anläggningen den 24 maj.

– Ska bli riktigt kul att öppna upp snart, säger Patric som berättar att stammisarna nyfiket går förbi och väntar på att det ska öppna.

Malenbadet öppnar 24 maj. Foto: Peter Jakobsson

Badets öppettider finns på kommunens webbsida och vid Malenbadet.

Stora poolen väntar på motionssimmare och leksugna badare. Foto: Peter Jakobsson