BJÄRE 2022-07-24 KL. 07:00

Premiär för Anime och Cosplay i Båstad

Av Charlie S Ormsmarck

Cosplay och anime har fått en stor ökning i popularitet det senaste åren, och nu kommer de till Båstad! Scala Biografen har en smygpremiär på animefilmen Belle den 27 juli.

Premiär för Anime och Cosplay i Båstad

Det här blir nordvästra Skånes stora event för Cosplayers och andra fans av anime, med gratis dricka för alla som kommer utklädda och en chans att vinna fina priser för den bästa Cosplayen. Utöver detta så kommer besökarna få göra gemensamma Tiktoks och träffa andra med samma intressen.

Anime är animerad media i Japan, och där är det en term för all animation, oavsett om det har den ”animestilen” eller inte. I andra delar av världen så är anime mer av ett begrepp för en viss stil av animation, som också börjar bli ett begrepp som kan beskriva spel som anime-spel. Anime har funnits varit i många år, men tack vare plattformar som Tiktok så har det ökat i popularitet det senaste åren.

Cosplay kommer från Japan, medan själva ordet består av orden Costume och Play, vilket är vad det är. Cosplay har en stark koppling med anime, fast i västvärlden börjar Cosplay bli mer av ett ord för att klä ut sig för karaktärer från allmän media, och håller sig inte till endast anime längre.