Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
BJÄRE 2017-01-18 KL. 14:53

Projektet ”Aktiv Livsstil Båstad-Bjäre” är igång!

Projektet ”Aktiv Livsstil Båstad-Bjäre” är igång!

Under hösten fick Båstad Turism och Näringsliv det positiva beskedet att projektet ”Aktiv Livsstil Båstad-Bjäre” blev beviljat anslag från Leader nordvästra Skåne. Detta innebär att det nu finns ännu mer möjligheter och resurser att utveckla Båstad & Bjärehalvön till en attraktiv destination för den aktiva besökaren.

- Detta är ett utvecklingsprojekt som verkligen ligger mig varmt om hjärtat, säger Karin Bengtsson, VD Båstad Turism & Näringsliv. I dagsläget är vi en Åretrunt destination men genom temat Aktiv livsstil så kan vi stärka oss ännu mer i samtliga årets månader och på hela Bjärehalvön. Att Båstad & Bjärehalvön stärks inom aktiv livsstil är positivt för ortens varumärke för såväl turism som inflyttning och aktiviteterna till glädje för både besökare och kommuninvånare.Projektledare, Annika Borgelin, har precis kommit på plats och har börjat dra upp ramarna för projektet.
- Främst handlar det om att utveckla cykel- och vandringsaktiviteter, men även att samordna övriga aktiviteter, skapa nya event och arbeta för att stärka Båstad-Bjäres varumärke i detta sammanhang. Projektet löper över tre år så vi har goda förutsättningar att göra allt med eftertänksamhet och god kvalitet berättar Annika.
- Första tiden kommer jag att lägga mycket tid på research och att träffa partners; kommun, näringsidkare och föreningar. Vilka produkter finns idag, vad behöver utvecklas och vilket är behovet från både besökare och invånare? Detta är något jag vill komma fram till gemensamt med aktörer i bygden. Därefter drar vi igång produktutvecklingsprocesser, paketering och marknadsföring.

Annika arbetade senast för Event in Skåne, Region Skånes eventbolag. Där ansvarade hon bland annat för Eurorando, ett destinationsutvecklingsprojekt för att utveckla Skåne som vandringsdestination. Innan dess drev hon eventbyrå i Helsingborg. Turist- och eventbanan startade för femton år sedan på Akademi Båstad där hon studerade Turism och Service.
- Det känns fantastiskt bra att vara på plats i Båstad och få kicka igång detta roliga projekt. Båstad-Bjäre är unikt och ligger i framkant inom destinationsutveckling, att få vara en del av detta är väldigt inspirerande, berättar Annika.

Förutom anslag från Leader nordvästra Skåne med Öresund så stöttar kommunen, näringslivet och föreningslivet upp med medel och tid för att möjliggöra denna satsning.
Leader nordvästra Skåne med Öresund arbetar med lokalt ledd utveckling genom leadermetoden med stöd från de europeiska struktur- och investeringsfonderna och beviljar projektmedel till föreningar, företag och offentliga organisationer.