Klik venligst
BJÄRE 2023-11-10 KL. 09:27

Rebellisk minimalistisk musik på Ravinen

Av Peter Jakobsson

Rebellisk minimalistisk musik på Ravinen
Kvartetten Rebell Gitarrkvartett är aktuella med konsert på Ravinen den 12 november. Foto: Benjamin Holmqvist

I helgen blir det minimalistisk konstmusik med en twist på Ravinen när Rebell Gitarrkvartett ger konsert på söndagseftermiddagen. Med fyra instrument väver kvartetten ihop färgstarka mönster av toner, och bjuder in lyssnaren till en klangvärld som är både kontemplativ och energisk.

Konserten, som ges i samarbete med Båstad Kammarmusikförening, heter ”The Minimal Guitar” och förklaras som minimalistisk musik, på fyra klassiska gitarrer.

Gruppen som framför detta är Rebell Gitarrkvartett som är en ung ensemble bestående av gitarristerna Hannes Wikström, Henning Gren, Emil Miranda Holmgren och Jonathan Bernhardsson, som träffades under studietiden vid Musikhögskolan i Örebro. Kvartetten fokuserar på nyskriven musik och experimenterar ständigt med gitarrens olika möjligheter och klangvärldar. För närvarande är de Ensemble in Residence hos Musik i Syd.

Kvartetten experimenterar med gitarrens möjligheter och har genom året samarbetat med en rad tonsättare. Musiken är ofta både abstrakt och melodisk, och tillsammans skapar de en akustisk resonansvärld där såväl kontemplation som livlig energi ges en naturlig plats. 

Konserten är på Kulturhuset Ravinen 12 november klockan 15:00 – 16:30.

Biljetter kan köpas online via Båstad kammarmusik eller ravinens webbsidor. Det finns även möjlighet att köpa över disk i Bjäre Bokhandel på Köpmansgatan i Båstad.