Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
BJÄRE 2019-08-18 KL. 12:27

Rekordmånga vårdärendesamtal till SOS från Båstad under juli månad

Rekordmånga vårdärendesamtal till SOS från Båstad under juli månad

Under juli tog SOS Alarm emot 259 larmsamtal om vårdärenden i Båstads kommun. Det motsvarar fler samtal per invånare än någon annan månad de senaste fyra åren.

259 larmsamtal i Båstad motsvarar 173,3 samtal per tiotusen invånare, vilket kan jämföras med 90 samtal per tiotusen invånare i hela landet.Antal vårdärendesamtal till SOS per tiotusen invånare i Båstads kommun.

Bland de 33 kommunerna i Skåne län hade Båstad i juli flest larmsamtal om vårdärenden per invånare, medan Lund hade lägst antal (62,5 samtal per tiotusen invånare).
– Semestertider ger rent generellt högre antal 112-samtal än andra delar av året. Kommunens statistik visar det totala antalet samtal ringda till 112 med ett vårdbehov, men ska inte förväxlas med antal ambulansärenden. En av våra viktiga uppgifter är att säkerställa att hjälp förmedlas till rätt vårdnivå. Om vårdbehovet inte är så akut att det behövs sjukvård på väg till sjukhus rekommenderar vi den hjälpbehövande att själv ta sig till sjukhuset, säger Andreas Norrby på SOS Alarm.

TEXT: PETER JAKOBSSON
FOTO: ANNA MATRE