Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
BJÄRE 2021-11-09 KL. 15:52

Rondellhundarna på Hallandsvägen förbryllar

Av Peter Jakobsson

Sedan några veckor står det rondellhundar i rondellen vid Entré Båstad. Det började med en som blev två som blev tre. Vem har gjort dem? Varför står de där? Ingen verkar veta.

Rondellhundarna på Hallandsvägen förbryllar

De är gjorda av rör som är böjda och hopsatta, målade i rött. Det började med en som hade en namnskylt på sig där det står ”Nisse”. Sen kom det en till rondellhund i samma design men mindre. På den lilles skylt står det ”Lill Nisse”. Några dagar senare kom det en till. Denna hunden var mycket större än den första och fortfarande i samma design.

Allmän utsmyckning brukar det vara kommunen som ligger bakom men dessa rondellhundar vill de inte kännas vid. På kulturavdelningen som har hand om de publika konstverken i Båstad vet de inte var hundarna i rondellen kommer från. Inte heller Teknik & service, som sätter ut tillfälliga utsmyckningar till påsk och jul, vet något om dem annat än att det verkligen inte är de som ställt dit dem.

När den största hunden dök upp hade även den en skylt. På den stod det: ”Döp mej på Radio Båstad”. Det kanske var en ledtråd.
– Vi har inget med det där att göra. Men konstigt att det stod så på den, säger Robert Benkert som driver Radio Båstad.
Den aktuella rondellen på Hallandsvägen är det Trafikverket som sköter så kommunen har begränsade rättigheter att agera på platsen.

Frågan kvarstår; Vem eller vilka ligger bakom detta?

Har du sett eller hört något?
Hör av dig till Bjäre NU och berätta vad du vet.

Text & foto: Peter Jakobsson