Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
BJÄRE 2021-09-17 KL. 15:03

Salih har öppnat i mindre format

Få i krogbranschen är så rutinerade som Salih Bicen. I mer än 30 år han har drivit restauranger och pizzerior i Stockholm, Höganäs, Klippan och inte minst Ängelholm, där han är en välkänd profil med flera ställen. För två år sedan öppnade han Pizzeria Capri i Båstad.

Salih har öppnat i mindre format

– Jag älskar Båstad! Det är ett väldigt trevligt ställe, säger Salih Bicen.

Vad Salih Bicen, eller någon annan för den delen, inte kunde förutspå var att en dödlig pandemi skulle lamslå hela världen. Nordvästra Skåne var naturligtvis inget undantag.
– Coronan var förödande. I Båstad bor det många äldre, och de vågade inte gå ut. Jag kämpade på i 16 månader, sen gick det inte längre. Det var ett litet helvete med ekonomin, och jag var tvungen att sälja Capri.

Vägg i vägg fanns en mindre lokal som han aldrig utnyttjat, men hela tiden betalt hyra för. Vid försäljningen behöll han den. Och nya tankar började spira.
– Jag saknade att ha pizzeria i Båstad, och jag måste ju ha ett jobb. Så jag började bygga en ny restaurang i den lilla lokalen. Den 16 juli kunde jag äntligen öppna, det kändes härligt!

Så nu finns Kawas Restaurang och Pizzeria på Ängelholmsvägen, ungefär där den mynnar ut i Köpmansgatan. Mycket mindre än Capri, med bara 15-16 platser inomhus. Men på uteserveringen, utan restriktioner om att hålla avstånd, kan man få plats med upp till hundra gäster.
– Vi kommer att ha öppet året om, och serverar inte enbart pizza utan också sallader, kebab, kyckling… Avhämtning, förstås, och snart kommer vi att kunna köra ut mat till kunder också – folk har vant sig vid det under coronan.

Mottagandet har varit positivt, och Salih Bicen är ganska nöjd.
– Det tar ju alltid lite tid att arbeta in ett nytt ställe, men det kommer nog att gå bra.

Har han en egen favoritpizza? Det har han naturligtvis:
– Kyckling spicy. Och Husets med oxfilé. Jag gillar när det är många ingredienser på pizzorna.

Text: Erica Elmberg
Foto: Peter Jakobsson