Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
BJÄRE 2020-08-23 KL. 09:25

Sjöko i topp när turisterna sagt sitt

Sjöko i topp när  turisterna sagt sitt

Årets sommar är lite utom det vanliga. Begreppet “hemester” används flitigt just nu, och flera svenskar utforskar vad Sverige har att bjuda på. Sommarens utlandsresa byts ut med mysiga veckor på landstället och restaurangbesök i egen hemort. Tjänsten Eatie har sammanställt gästernas betyg från olika plattformar.

Restaurangguiden Eatie har samlat ihop över 6,4 miljoner recensioner från de största webbplatserna som ger en översikt över underbara restauranger och fik. Detta gör det lite lättare att semestra på hemmaplan och samtidigt ha många trevliga kulinariska upplevelser.

Varje restaurang får ett unikt betyg mellan 1–10 baserat på alla recensioner restaurangen fått från sidor som Google, Facebook och TripAdvisor. På så sätt får varje restaurang ett så tillförlitligt betyg som möjligt.
– Det finns ingen manuell utvärderingsprocess bakom varje betyg. Processen är 100 procent automatiserad och är enbart baserad på den insamling som Eatie har gjort av offentligt tillgängliga data. På så sätt har restaurangerna fått ett demokratiskt betyg som ger en rättvis bild av hur de upplevs av gästerna, säger Eaties VD, Morten Lie Jørgensen.

TOPP 5


Listan uppdateras frekvent, och just nu är det de här 5 restaurangerna som toppar listan för Båstad:

Sjöko 9.7
Salomon Krog 9.2
Hotel Riviera Strand 9.1
Rapps Konditori 9.1
Värdshuset Spisen 9.0

Text: Peter Jakobsson
Foto: Sjöko