Klik venligst
Klik venligst
BJÄRE 2021-06-17 KL. 07:15

Skånetrafikens biljetter säljs på ICA i Förslöv

Nu kan man köpa biljetter för resor med Skånetrafiken på ICA i Förslöv. Det är enda platsen i kommunen där det går att köpa biljetter över disk och med kontanter. En tjänst som riktar sig till de som inte är bekväma med appar på telefonen.

Skånetrafikens biljetter säljs på ICA i Förslöv
Madeleine Fridolf driver ICA i Förslöv där de nu säljer Skånetrafikens biljetter över disk.

Drivande bakom detta var Christer Nordin på SPF Södra Bjäre. Han tyckte att detta behövdes då många äldre gärna vill få hjälp med att köpa resor.
– Jag undersökte möjligheterna i orten. ICA passade bra tyckte jag så jag tipsade Micke på ICA i Förslöv om att de borde bli ombud för Skånetrafiken, säger Christer.

Tipset tog handlarna på allvar och gick vidare med förslaget.
– Vi tog kontakt med Skånetrafiken och fick reda på att det inte fanns något ombud på Bjäre, säger Madeleine Fridolf som driver ICA i Förslöv tillsammans med maken Mickael.

Tydligen hade ICA i Båstad fått frågan tidigare från Skånetrafiken men avböjt. Handlaren i Förslöv tog dock detta i hamn.
– Det är många medlemmar i SPF som har efterfrågat detta. Visst har de flesta en smartphone men att använda apparna är inte så enkelt för alla, säger Christer.
– Vi visste inte att det var denna efterfrågan men blev varse om detta. Sen har ryktet spridit sig och det är många som kontaktar oss för att köpa biljetter och sommarkort, säger Madeleine.

I ena kassan säljs biljetterna. Dessa aktiveras först när resan börjar så det går att köpa biljetten dagen innan man ska ut och resa.
– Då kan man förbereda sig innan man ska åka. Det är många äldre som känner trygghet i det.

Det är inte för den ekonomiska vinsten som ICA gör detta, de tjänar knappt något på det.
– För oss handlar det om samhällsnyttan och service till kunderna. Om det sen lockar fler kunder till butiken kanske de köper något annat också när de ändå är här, säger Madeleine.

Intresset har initialt varit stort.
– Många kommer och köper sommarkort, säger Madeleine.

Tidigare hade caféet vid Båstad tågstation sagt att de skulle bli ett ombud. Coronapandemin gjorde dock att caféet stängde på grund av för få resenärer.

Text & foto: Peter Jakobsson