Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
BJÄRE 2020-07-06 KL. 10:48

Skansens roof top SPA är nu öppet för allmänheten

Skansens roof top SPA är nu öppet för allmänheten

Nu har Hotel Skansens nya SPA på taket invigts. En oas med utsikt över både havet och centercourten. Gott om relaxyta både ute och inne, bar och flera pooler gör vistelsen till en upplevelse utöver det vanliga.

Nybyggnationen är på 600 kvadratmeter och innebär att hotellets spakapacitet mer än fördubblas. Det finns en långsmal horisontpool, jacuzzi, solterrass, en stor relaxavdelning med vilsängar och en läckert designad rooftop bar – allt med vidsträckta vyer över havet. Totalt har hotellet och fastighetsägaren investerat 50 miljoner kronor tillsammans med fastighetsägaren Båstadtennis & Hotell AB.
– Vi ville att himmel skulle möta hav och jag tycker vi har fått till den känslan när man står här. Trots att det är helt nytt så känner man igen sig i att man är på Skansen, säger Hotel Skansens vd Henrik Jönne.Hotel Skansens VD Henrik Jönne klippte bandet och invigde nya SPA-avdelningen.

Det har varit en lång process, för drygt två år sedan de började rita på detta.
– Det är kul att vi kunnat bygga detta med så många lokala entreprenörer. Dels är det MMB som varit totalentreprenör men även fler aktörer som varit inblandade och de har jobbat under press, berättar Jönne.
Den nya byggnaden smälter sömlöst ihop med resten av hotellet. Såväl byggmaterial som interiöra detaljer går hand i hand med övriga byggnaden som karaktäriseras av ljusa putsade väggar, oljade trägolv, grafitgrå stålkonstruktioner och transparenta glaspartier.

Från baren har gästerna panoramavy över havet och centercourten. Med kakel, nätta möbler och en bardisk i vit marmor och plisserad sten har man skapat italienklingande strandkänsla endast ett par meter från poolkanten. Vid fint väder öppnas glasdörrarna upp mot terrassen. Här serveras drycker, snacks och lättare rätter till hotellets spagäster.

Inne i relaxavdelningens ombonade loungemiljö syns speciellt framtagna love seats från småländska Jio Möbler, egendesignade Skansenlampor, rustika bord och mjuka fåtöljer. Möblerna är tillverkade i naturmaterial och kraftiga tyger, i en dov färgskala som skapar harmoni. Inslag av mönstrad mosaik, svarta linjer och gröna växter ger en kolonial touch, som binder samman rooftopavdelningen med spalobbyn på nedre plan.

För interiören står Arkitekterna Krook & Tjäder.
– Det känns spännande att kunna utöka spaupplevelsen med en sådan spektakulär tillgång som en rooftop. Gedigna material och omsorg för detaljer är ledord i framtagningen av den interiöra upplevelsen, säger Victor Johansson, på Arkitekterna Krook & Tjäder.Bakom de stora fönstren kan man njuta av utsikten i alla väder.

Det är inte bara på taket det har byggts. Även SPAet nere i hotellet har byggts om, det har byggts en ny shop och sett över behandlingsrummen. Tidplanen för bygget höll precis, de sista avslutades bara timmarna innan invigningen startade.
– Det har varit ett ganska komplicerat bygge men det har det varit värt nu när vi ser slutresultatet. Det är tuff konkurrens mellan SPA-anläggningar och nu har vi verkligen steppat upp några steg och kan erbjuda SPA-paket med upplevelser utöver det vanliga, säger Henrik Jönne.
– Detta gör vårt spa komplett, säger spachef Charlotta Diedrichs. Nu har vi mer plats och kan erbjuda alla våra spagäster att njuta av den här utsikten – inte bara de som har hotellrum mot havet. Jag gillar den unika kombinationen med kallbadhuset, att vi har flera olika upplevelser, där man kan hitta det man gillar bäst.

TEXT & FOTO: PETER JAKOBSSON