Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
BJÄRE 2020-02-29 KL. 10:37

Skateparken i Båstad ska renoveras

Skateparken i Båstad ska renoveras

Båstads skatepark på Hundestedsvägen, bredvid Örebäcksvallen, i centrala Båstad stod klar 2012. Sedan dess har den använts flitigt av många. Parken är byggd i betong som med åren slitits. Nu är renovering av parken beställd.

Med åren har ytor och kanter tagit stryk. Ofta är det på grund av nedbrytning från vittring och ovarsam klottersanering. På broar och liknande används ibland vaxbaserade medel i förebyggande syfte vilket gör att färgen lätt lossnar. Detta kan man inte göra i en skatepark, det blir nämligen halt. Därför måste klottersanerare arbeta hårdare vilket nöter bort betonghuden. Kanter slits även hårt av användandet vilket kommer från att parken används av skatare och andra.

Nu har kommunen beställt renovering av skateparken. Det som kommer göras är tvätt och slipning av alla betongytor, betongimpregnering, lagning av lösa kanter och målning av markeringsrand i en blå kulör.

Arbetet kommer börja i mitten eller slutet av mars och ska vara klart sista april. Under renoveringen kan parken inte nyttas.

Om parken
Skateparken är 600 kvadratmeter och uppbyggd runt en stor bowl och i linje med markens naturliga lutning går en lång ditch. Ena sidan av ditchen är en bank med en hip längst ner och andra sidan är en quarterpipe som växer i storlek ju längre ned man kommer. På andra sidan av bowlen finner man lite mer streetinfluerade hinder. Här tas lutningen upp i etager med rail och hubba nedför. Nedre delen av den här sidan består av en våg/bump som ger fart mot en hip som möter den stora quarterpipen från andra sidan. Det finns även en stor barriärhip här nere. Övre delen av parken har lite mindre hinder med en låg quarterpipe och ett flatrail.

TEXT & FOTO: PETER JAKOBSSON