Klik venligst
Klik venligst
BJÄRE 2019-12-15 KL. 14:44

Snart har alla Båstad Sportcenters utetennisbanor fått på det nya gruset

Snart har alla Båstad Sportcenters utetennisbanor fått på det nya gruset

Nu renoveras alla 14 utebanor på Båstad Sportcenter, i folkmun kallat Drivan. Dränering görs om och en ny typ av grus läggs på banorna. Sportchef och vd Henrik Holm ser fram mot att få klart banorna.

– Dräneringen blir klar nu innan jul och de flesta banorna ska även fått nya gruset på plats, förklarar Henrik.

Det nya gruset, som har en lite mer orange färg, är av samma typ som gruset på centercourten och de andra banorna i hamnen.
– Det nya gruset har så mycket bättre känsla att spela på, skönare att glida på. Det kräver mer underhåll så det blir lite extrajobb för klubben men det är det värt.

Arbetet på anläggningens banor har varit intensiv senaste veckorna. Lastbilar har gått i skytteltrafik för att forsla bort och komma med nya massor. Grävmaskinerna arbetar så mycket de kan.
– Nya gruset ska vara lagt på alla banor i vecka 5 om allt går som planerat, sen ska alla banor vältas väldigt mycket. I mars ska linjerna sättas och sen fortsätter vältningen så banorna blir klara till början av april då det är påsk.Henrik Holm ser fram mot att spela på nya gruset. Till våren och sommaren kommer hela området vara uppfräschat och redo för massa tennis.

Det är en relativt stor investering för klubben. Drygt fyra miljoner kommer det kosta med allt runtomkring.
– Det är en långsiktig investering men det kostar ju en del för klubben just nu.

De befintliga banorna byggdes på 1980-talet och har med åren fått pålagt nya lager grus.
– Vissa banor hade nästan tio centimeter grus och det gör att vatten får väldigt svårt att tränga genom men det gjorde banorna väldigt hårda. Det kommer bli tufft med underhållet på nya banorna under första året när gruset ska sätta sig men det får vi ta.Bana 1 får ny beläggning innan gruset ska på plats.

Nu kommer det finnas 20 grusbanor av toppkvalitet i Båstad. Att alla håller lika hög standard medför att olika tävlingar kan utnyttja fler banor genom samarbete.
– Alla större tävlingar vi hade i år återkommer nästa år. Det är Corem, Next Generation, Veteran SM, Junior SM med fler, förklarar Henrik som ser fram mot en säsong med mycket tennisspel på Drivan.

Samtidigt som det byggs om på banorna passar de på att göra om mellan dem. Flera av gångarna får nu asfalt vilket kommer ge bättre tillgänglighet för rörelsehindrade. En del av banorna får lägre staket på långsidor där publik kan titta. Nya läktare ska byggas.
– Vi tar tag i detta nu när det ändå är en byggarbetsplats.

Andra saker på gång är att se över golv och belysning i idrottshallen. På längre sikt vill de bygga padelhall.

TEXT & FOTO: PETER JAKOBSSON