Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
BJÄRE 2020-11-08 KL. 13:05

Spöken slog biorekord under coronapandemin

Spöken slog  biorekord under coronapandemin

På alla helgons dag, mitt under Coronapandemin, slog Scala Biografen i Båstad svenskt biorekord!

Covid-19 håller världen i ett järngrepp och folk avråds i princip att vistas inomhus med andra människor. Detta leder till att kulturbranschen tvingas hitta på nya sätt för att få besökare till våra lokaler.

Därför anordnade Scala Biografen spökbio och på lördagkvällen och bjöd in spöken, andar och andra icke-materiella varelser på bio och filmen GHOST från 1990 med Patrick Swayze och Demi Moore. Eftersom de redan är döda inte sprider viruset vidare behövdes de inte oroa sig för några publikrestriktioner.

Timmarna innan visningen skulle starta nåddes bion av budskapet att Sean Connery var på väg till Båstad och kvällens spökbio. Och för att hylla honom fick alla spöken som var tidigt på plats att se den allra första Bondfilmen Dr No från 1962 på Scalas bioduk.

När klockan började närma sig 22:00 och tiden för Ghost att starta, tändes ett ljus för varje besökare. Närmare 500 ljus tändes där varje representerade en löst biljett.
– Vi som driver Scala känner oss otroligt stolta och glada över att det finns så stort lokalt engagemang kring biografen och vår verksamhet. Folk har verkligen förstått att vi går igenom en otroligt tuff tid under Coronapandemin och dessa bidrag gör skillnad. Både ekonomiskt men framförallt ger det oss energi för att klara oss igenom detta, berättar Hannes Gerhard som driven bion i Båstad och fortsätter:
– Dessutom känns det väldigt fint att anordna en visning för så många människors saknade vänner och släktingar. Vi vill ju gärna tro att våra själar lever vidare, något som känns lite extra mycket kring Allhelgonahelgen.

På Facebook kommenterades flitigt kring arrangemanget som väckte sånt engagemang.
Här är några citat:

”Mamma blir glad att få komma på bio och detta ger henne tillfälle att träffa mina svärföräldrar för första gången”

”Vi har sex underbara personer som ses för första gången! Dom kommer att ha sååå trevligt!”

”Bjuder mormor och morfar som är väldigt saknade på denna underbara filmen”

”Känns så fint att de e tänt ljus på VÅR bio. De var en stor träffpunkt på början av femtiotalet. Många fina minnen från min ungdomstid.”

”Hoppas min farmor sitter långt fram, hon såg dåligt sista tiden”

TEXT: PETER JAKOBSSON
FOTO: HANNES GERHARD/Scala Biografen