Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
BJÄRE 2017-08-27 KL. 09:46

Stor fastighetsaffär i centrala Båstad

Stor fastighetsaffär i centrala Båstad

En av de större fastighetsaffärerna på senare år i Båstad genomfördes nyligen när Hotell Båstad, Borgen och Danska Glassbaren bytte ägare. Efter att projekten i princip stått stilla under ett antal år utlovas nu en nystart där arbetet med att förvandla det gamla hotellet påbörjas inom kort med säljstart under 2018.

Bjäre NU har pratat med Ola Hansson som är en av de nya ägarna och han är entusiastisk inför det nya projektet som han och hans kollegor nu tagit sig an.
– Tillsammans med mina två syskon driver jag bland annat Hotell Terraza i Ljungby där vi efter att ha köpt hotellfastigheten utvecklat två olika bostadsrättsprojekt. I kompanjonskap med LJ Bygg har vi nu bildat Köpmansgatans fastighetsbolag AB där vi kommer att projektera såväl Hotell Båstad som den närliggande Borgen och Danska Glassbaren, berättar Ola Hansson.

Det nya bolaget ägs till femtio procent av syskonen Hanssons moderbolag Hanssons Förvaltning i Ljungby AB och till femtio procent av LJ Bygg. Trots att köpeavtalet knappt hunnit torka ännu är arbetet med att starta upp projektet i full gång.
– Vi kommer att börja med att gå igenom allt kring Hotell Båstad för att justera planritningar och och sätta vår egen touch på projektet, detta arbete genomförs i samarbete med Nadjafi & Kristensen Fastighetsförmedling som förutom rådgivare även är de som kommer att ansvara för försäljningen framöver. Vi känner oss väldigt trygga med den kunskap de har att tillföra projektet.
Ola Hansson berättar att företaget har hela finansieringen löst och att de kommer att påbörja byggnationen så snart som möjligt.
– Vi är fullt medvetna om att detta är ett projekt som stått stilla i omgångar under ganska lång tid och därför väljer vi att göra en nystart på allt. Det som kanske skiljer oss från de tidigare ägarna är att vi har helheten med såväl projektering som byggnationen internt och det ger oss muskler att bygga klart projektet utan att invänta försäljning, vi kan med andra ord garantera att det byggs klart.
Hotell Båstads historia sträcker sig genom hela 1900-talet och genom åren har otaliga verksamheter passerat i revy. Förutom den rena hotellverksamheten har här varit restaurang, nattklubb, skola och galleri. Ola Hansson berättar som sina tankar kring fastigheten:
– Det är en helt unik fastighet med en sagolik utsikt över Laholmsbukten vilket vi givetvis kommer att ta tillvara på. Sedan kommer vi även att arbeta mycket med säkerheten för de boende, en fråga som tyvärr blir viktigare och viktigare i samhället idag.

I det inledande skedet är det Hotell Båstad som ligger i fokus men bolaget kommer därefter att fortsätta arbetet med att utveckla samtliga förvärvade fastigheter.

TEXT: Joakim Ormsmarck
FOTO: Peter Jakobsson