Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
BJÄRE 2017-04-08 KL. 10:15

Strandnära läge lockar flest permanentboende

Strandnära läge lockar flest permanentboende

På första parkett med utsikt över Laholmsbukten och bara ett stenkast från hamnens myller sommartid byggs just nu åtta par- och radhus. Projektet har varit på gång i en del år men har nu lossnat rejält och i november kommer allt vara klart för inflyttning.

Vi träffar Ola Pettersson på Stigbertils Mäklare för att få veta lite mer om byggnationen på den gamla tomten vid Killebacken, som drog igång på allvar i september förra året.
– Efter att ha legat ute på marknaden genom annan mäklare under lång tid tog vi över projektet och startade försäljningen för ungefär ett år sedan och sålde ganska snabbt tre bostäder under sommaren och sedan ytterligare två vid årsskiftet, inleder Ola. Det som är så unikt med just detta projekt är läget där det är många, många år sedan det byggdes och såldes ett liknande projekt i Båstad.

Ola berättar att de fem som köpt lägenheter hittills har köpt på ritning men nu räknar man med att ha färdiga lägenheter att visa till sommaren. Bland de som köpt än så länge är fyra permanentboende och en som fritidsboende vilket talar emot de som menar att den centrala nybyggnationen mestadels säljs till fritidsboende idag.
Projektet genomförs av Bjärehalvöns Fastighets AB som äger tomter och bedriver bostadsutveckling under varumärket Byahusen runtom på Bjäre. I dagsläget har man projekt pågående i Båstad, Västra Karup, Förslöv och ett färdigt projekt i Torekov.
– Under mina tjugofem år som mäklare på Bjäre har jag aldrig tidigare sett en sådan nybyggnation som vi har idag, menar Ola. Samtidigt har vi en bra marknad där vi haft fantastisk försäljning under den vanligtvis tystare vintersäsongen och ser inget som talar emot att det kommer bli ännu bättre fart nu när allt drar igång på allvar kring påsk.

På tomten där fastigheterna byggs låg tidigare det gamla Fattighuset som stod klart 1877. Efter att det dåvarande fattighuset brunnit ner i stadsbranden 1870 köpte de styrande i kommunen en tomt vid Strandkällan där ett nytt hus byggdes, samtidigt anlades en ny gata som fick namnet Killebacken.

TEXT: Joakim Ormsmarck