Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
BJÄRE 2019-11-16 KL. 11:29

Strängar och stråkar i samklang

Strängar och stråkar i samklang

Håvard Gimse, en av Norges främsta musiker, turnerar i november tillsammans med franska stråkkvartetten Van Kuijk Quartet. Det blir strängar och stråkar i samklang när de framträder i Båstad med verk av Mahler, Dvorak och Sjostakovitj.

Pianisten Håvard Gimse räknas idag som en av Norges främsta musiker. Hans breda och varierade repertoar, med fokus på skandinavisk musik, har inneburit framföranden av mer än 30 olika pianokonserter. Gimse är internationellt efterfrågad både som solist och kammarmusiker och har framträtt vid de prestigefulla konserthusen i Europa, Japan och USA. Vid sidan av det egna konserterandet är Gimse professor vid Norges Musikhögskola i Oslo.

Franska Van Kuijk Quartet bildades 2012 och har utsetts till såväl BBC New Generation Artists som Rising Stars av European Concert Hall Organisation. Stråkkvartetten har spelat på Europas betydande konsertscener som Berliner Philharmonie, Musikverein i Wien och Tonhalle i Zürich och har även framträtt i Hong Kong, USA och Australien. Våren 2020 återvänder de till Australien för bland annat debut på Operahuset i Sydney.

Den 24 november klockan 16 ger de konsert i Biblioteket i Båstad. Biljetter till konserten kan köpas vid entrén.

De spelar även i Ängelholm den 20 november.

Konserterna ges i samarbete mellan Musik i Syd, Musik Hallandia och Musik i Blekinge.

TEXT: PETER JAKOBSSON
FOTO: NIKOLAJ LUND