Klik venligst
BJÄRE 2023-05-15 KL. 11:48

Strejken avblåst - Öresundstågen kommer gå som vanligt

Av Peter Jakobsson

Strejken avblåst - Öresundstågen kommer gå som vanligt
Foto: Öresundståg

Under en tid har det legat ett hot om strejk som skulle drabba tågtrafiken för Öresundståg. Planen var att gå ut i strejk på måndagseftermiddagen men nu har en lösning kommit på plats.

Parterna Seko och Almega Tågföretagen enades under förmiddagen. Förbundet bedömer att uppgörelsen är så pass bra och att ett verkställande av en strejk inte skulle leda till en bättre uppgörelse. Öresundstågstrafiken kommer därför att gå som vanligt.

Sekos förbundsordförande Gabriella Lavecchia meddelar via ett pressmeddelande att de är nöjda med utgången av förhandlingarna.
– Vi är glada över att vi genom att sätta ett hårt tryck i förhandlingarna med vårt varsel har lyckats nå en uppgörelse som är bra för våra medlemmar. Självfallet löser denna uppgörelse inte alla problem som finns i branschen, men det är ett steg framåt. Vi hade aldrig löst detta utan den fantastiska mobilisering som våra medlemmar och förtroendevalda lyckats åstadkomma och det stöd som funnits bland allmänheten för de krav vi ställt på rimliga villkor för spårtrafikanställda, säger Gabriella Lavecchia.