Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
BJÄRE 2020-02-17 KL. 13:49

Succé för nytt stationscafé

Succé för nytt stationscafé

Några veckor har hunnit passera sedan Coffee by the way öppnade upp i stationshuset och responsen har varit väldigt bra berättar Calle Lindqvist Nilsson, som tillsammans med familjen driver byns nya café.

Redan när stationshuset invigdes fanns det ett café på plats men det stängde snabbt och sedan dess har kaffe- och fikasugna resenärer besviket fått acceptera läget. Med ett sortiment bestående av bagels, korv, mackor, kaffe och olika former av bakverk är verksamheten uppbyggd med take away i fokus. Calle berättar att det inom kort blir ännu smidigare för kunderna.
– Vi får en lucka ut mot busshållplatsen, så att de som är på språng snabbt kan köpa med sig en kaffe eller något att äta utan att riskera att missa bussen eller tåget.

Men det är inte bara resenärerna som insett fördelarna med ett café i stationen. Efter att bara ha haft öppet några dagar hörde Skånetrafiken av sig med en förfrågan om intresse fanns att sälja biljetter på plats i caféet.
– Såklart tyckte vi att det var en väldigt bra idé, säger Calle, så inom några dagar finns utrustningen på plats så att vi kan ladda kort och sälja biljetter. En bra service för våra kunder och samtidigt en trygghet för de som ska köpa biljetter, de slipper vara beroende av automaterna under de tider vi har öppet.

TEXT & FOTO: JOAKIM S ORMSMARCK