Klik venligst
Klik venligst
BJÄRE 2018-03-16 KL. 21:53

Swedish Open förvärvas av lokalt bolag

Swedish Open förvärvas av lokalt bolag

I år är det tio år sedan franska Lagardére Sports tog över Swedish Open men nu återgår turneringen i svensk ägo efter att Båstadtennis & Hotell AB i dagarna undertecknat ett avtal om att förvärva rättigheten Swedish Open ifrån Lagardére Sports.

Affären innebär att ett dotterbolag till Båstadtennis & Hotell AB redan nu i sommar övertar driften av tävlingen och inför 2019 även licensägandet.
– Vad som återstår för förvärvet är ett godkännande av ATP touren som har detta på agendan inför styrelsemötet i november, säger Anders Nelson, VD i Båstadtennis & Hotell AB.

Arrangörskapet av Swedish Open kommer fortsättningsvis genomföras av samma organisation som tidigare med Christer Hult som Tournament Director, som har varit med och arrangerat tävlingen sedan år 2000.
– Det är fantastiskt roligt att vi har kunnat genomföra den här affären för att säkerställa tävlingens framtid i Båstad som är en av de i särklass bästa arenorna på touren. Tävlingen är extremt omtyckt av spelarna för dess närhet till allt och en mycket tennisintresserad publik. Evenemanget har även under åren utvecklats till en av Sveriges absolut bästa mötesplatser för företag, familjer och ungdomar, säger Christer Hult, Tournament Director.

Swedish Open som startade 1948 är en av ATP tourens äldsta tävlingar. ATP Touren består av 62 tävlingar runt om i världen och Swedish Open ingår i 250 kategorin där ytterligare 39 tävlingar ingår.

Båstadtennis & Hotell AB äger och förvaltar ett flertal fastigheter i centrala Båstad. Bland de mest tongivande är Hotel Skansen, Pepe´s Bodega, Kallbadhuset och Båstad Hamn.

I nästa nummer av Bjäre NU kommer vi att återkomma med mer information om affären samt givetvis intervjuer med nyckelpersoner i de aktuella bolagen.

TEXT: Joakim Ormsmarck
FOTO: Swedish Open