Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
BJÄRE 2020-06-19 KL. 11:50

Tåg Stockholm – Båstad utan byte

Tåg Stockholm – Båstad utan byte

Tågoperatör lanserar direkttåg från Stockholm till nya destinationerna Båstad och Laholm via Göteborg, Varberg, Falkenberg och Halmstad.

Sedan 2015 har tågbolaget MTRX bedrivit tågtrafik mellan Stockholm och Göteborg. Under sommarmånaderna har de förlängt sträckan till sommardestinationerna Varberg, Falkenberg och Halmstad. Nu lägger de även till Laholm och Båstad som stopp på sträckan.

– Vi är oerhört taggade på att återigen få visa upp våra fina tåg och utmärkta service för nya resenärer som i sommar får möjlighet att resa direkt med oss hela vägen mellan Stockholm och Båstad. Vi hoppas verkligen att fler tar tillfället i akt att utforska vad vår fina västkust har att erbjuda i sommar, säger Peder Osterkamp, kommersiell chef på MTRX.

Då regeringen, i samråd med Folkhälsomyndigheten, öppnade för att tillåta resor inom Sverige vill MTRX nu hjälpa semestertörstande gäster att resa i Sverige i sommar, nu när utlandsresandet inte är möjligt i samma utsträckning. MTRX hoppas därmed att fler får upp ögonen för Sveriges Riviera, Hallandskusten, och att man nödvändigtvis inte behöver ta sig utanför Sveriges gränser för att få breda sandstränder och härligt semesterliv.
– Vi är jätteglada över att de har valt att utöka sin linje ner till Båstad i sommar. Det ger fler chansen att njuta av en riktigt härlig sommarsemester, berättar Annika Borgelin, destinationsansvarig på Båstad Turism och Näringsliv.

TEXT: PETER JAKOBSSON