BJÄRE 2023-03-16 KL. 12:16

Tågfördröjningar väntas på Västkustbanan

Av Rickard Gustafsson

Pendlar du norrut med tåg på Västkustbanan? Då kan det vara bra att veta att det kommer att bli störningar i tågtrafiken i slutet av mars på grund av underhållsarbete.

Tågfördröjningar väntas på Västkustbanan
Fem dagars underhållsarbete är inplanerat på Västkustbanan mellan den 27 och 31 mars. Räkna med fördröjningar på resor mellan Halmstad och Göteborg. Foto: Pressbild/Hallandstrafiken

Hallandstrafiken informerar om att det kommer att ske ett planerat underhållsarbete på Västkustbanan mellan den 27 och 31 mars.

Trafikverkets underhållsarbete pågår dagligen mellan 9 och 15 vilket kommer medföra att samtliga Öresundståg under samma tidsperiod är inställda mellan Falkenberg och Varberg. Bussar ersätter på sträckan.
– Restiden blir cirka 30 minuter längre på en resa mellan Halmstad och Göteborg. Så tipset är att resa med extra stor marginal om man har tider att passa, säger Peter Gyllander på Hallandstrafikens informationsenhet.

Öresundståget som avgår från Göteborg klockan 14.10 (tåg 20171) går senare än normalt från Varberg och senareläggningen gäller hela vägen till Halmstad.

För att vara på den säkra sidan är det inte dumt att under dessa dagar hålla koll på trafikinformation som uppdateras på internet.
– Vi vill uppmana våra kunder att alltid söka sin resa i reseplaneraren i appen eller på hallandstrafiken.se, säger Peter Gyllander.