Klik venligst
BJÄRE 2024-03-18 KL. 13:15

Tänkvärd teater i Torekov

Av Peter Jakobsson

På långfredagen ges det en tänkvärd teatermonolog i Torekov, gamla skolan. Det är skådespelaren Eva Ahlberg som framför pjäsen ”Vad vi tänker att vi säger men bara tänker”.

Tänkvärd teater i Torekov
Eva Ahlberg som Ellen i pjäsen "Vad vi tänker att säger men bara tänker". Foto: Patrik Gunnar Helin

Teatern har tidigare spelats i bland annat Stockholm, Göteborg och Lund där den fått strålande kritik.

Kvällspasset i P4 summerade pjäsen: ”Lika svart som Norén och samtidigt lika halsbrytande gapskrattsframkallande som Hasse & Tage i sina bästa stunder. Ömt och rått framfört av en Eva Ahlberg i storform.”

Nu kommer Eva Ahlberg till Torekov med den tänkvärda teatermonologen om Ellen som söker sitt sammanhang. Hon förbereder sig för ett viktigt möte och vill ge ett samlat intryck men det är så mycket som stör. I en virvel av absurd humor och hysteriskt allvar, lögn, sanning och önskedrömmar sliter sig hennes tankar loss.

– Det är mycket känslor, patos, lögner och sanningar i en salig blandning när hon reder i de frågor som ramlar över henne, berättar Eva Ahlberg.

Publiken som tidigare sett föreställningen har varit vuxna i olika faser i livet.

– Många känner igen en hel del från sina liv och börjar fundera hur de förhåller sig kring vad de säger och inte säger. Men det är inte någon lektion utan en personlig betraktelse. Det finns mycket igenkänning angående det sociala livet, jobbet, kärleken, ensamheten. Det mänskliga, säger Eva.

Eva Ahlberg i pjäsen "Vad vi tänker att säger men bara tänker". Foto: Patrik Gunnar Helin

Eva Ahlberg är skådespelare sedan 46 år och bosatt i Ängelholm och är ofta på Bjäre.

Föreställningen är cirka en timme. Mer information och bokning finns på nätet. Sök på ”EvaAhlbergTeater”