BJÄRE 2023-09-28 KL. 10:42

Tjuvar togs på bar gärning efter biljakt

Av Peter Jakobsson

Tjuvar togs på bar gärning efter biljakt
Tjuvarna hade tagit en Dodge RAM. Foto: Adobe Stock

Under natten till måndag 25 september stals en Dodge RAM i Halmstad. Ägaren till fordonet hade smarta larmsystem och såg direkt när bilen stals och vart den tog vägen.

Polisen larmades och de tog upp jakten på den stulna bilen söderut på E6. Flera polispatruller kopplades in längs färden och på Hallandsås stod poliser från Bjäre redo att ta upp jakten. Redan under färden kunde polisen konstatera att föraren av den stulna bilen ägnade sig åt grov vårdslöshet i trafiken.

Strax söder om Ängelholm vid Varalöv blev det till slut stopp för tjuvarna som togs på bar gärning med det stulna fordonet.

Två personer är nu misstänkta för grov stöld och föraren kommer även bli lastad för grov vårdslöshet i trafiken. Ärendet utreds vidare av polis och åklagare.

Längs nordvästra Skåne och Halland har det stulits ett antal Dodge RAM på senaste tiden. Polisen på Bjäre och i Halland har gått ut och varnat för att ligor som riktat in sig på bilmodellen verkar härja i området. Teorin är att fordonen ofta försvinner ut ur Sverige snabbt efter de stulits. Denna gång kom dock fordonet inte så långt utan kunde återlämnas till den rättmätige ägaren.