Klik venligst
BJÄRE 2022-04-30 KL. 11:50

Tre personer dog i olyckan på E6 vid Östra Karup

Av Peter Jakobsson

Tre unga män dog i olyckan på Hallandsås. En av dem var elev vid Svalövs gymnasium och skolans rektor har beklagat allas sorg via kommunens hemsida. Ytterligare en elev på skolan var med i bussen men klarade sig oskadd. Alla fyra personerna som färdades i minibussen ska ha varit hemmahörande i nordvästra Skåne.

Tre personer dog i olyckan på E6 vid Östra Karup
Vanen som blev påkörd slungades iväg och skadade personer. Foto: Räddningstjänsten Båstad.

Räddningstjänsten fick larm om brand i fordon på E6 södergående vid kvart i fyra på lördagsmorgonen.

– På väg till platsen fick vi reda på att bilen hade blivit påkörd av en lastbil, säger Pelle Petterson räddningschef i Båstad.

Bilen som det brann i var en minivan med ett antal personer i åldern 18-21.

– De uppehöll sig i närheten av bilen när den blev påkörd av lastbilen och slungades iväg. Tre personer träffades av bilen. Det var väldigt rörigt och panikslagna personer på plats när vi kom fram, förklarar Pelle Pettersson.

En person konstaterades direkt vara avliden och två fördes till sjukhus.

– Sen fick vi veta att även en av de som fördes till sjukhus avled av skadorna, säger Pelle.

De oskadda personerna togs omhand av polisen som var snabbt på plats.

Lastbilschauffören, som var från Estland, var oskadd men jättechockad. Polisen tog med honom och han är nu misstänkt för vårdslöshet i trafik. Under måndagen häktades chauffören misstänkt för bland annat vållande till annans död.

Lastbilen är beslagtagen och ska genomgå teknisk undersökning.


Lastbilen som körde på vanen beslagtogs av polisen för teknisk undersökning. Föraren var oskadd men misstänks för brott. Foto: Pelle Pettersson.


I backen upp på Hallandsås södergående finns ingen vägren. Vanen stod i filen längst till höger och lastbilen blockerade även mittenfilen.

– Det var oväntat väldigt mycket trafik på E6 vid tiden för olyckan. Vi fick kryssa genom köer för att komma fram. Under arbetet med olyckan var vägen helt avstängd.

När vägen var rensad släpptes trafiken på igen och räddningstjänst kunde åka hem.
– När vi var klara samlades vi som var med vid olyckan på stationen för att gå genom
allas intryck och upplevelser från olyckan för att få en samlad komplett bild av vad som hände, förklarar Pelle Petterson.