BJÄRE 2022-06-30 KL. 08:33

Tredje gången gillt för Hasse Andersson

Av Johan W Jönsson

Tredje gången gillt för Hasse Andersson
Hasse Andersson kommer till Laholms kommun två gånger i juli. Foto: Pressbild

Underhållning Folkkäre artisten Hasse Andersson är aktuell med en ny låt och senare i sommar ska han stå på scen på Allsång på Skansen. Men först ska han besöka Skottorp och Knäred för spelningar. ”Jag ser fram emot att komma till båda ställena. Det är nära och bra för mig”, skrattar Hasse.

Hasse Andersson har en diger låtskatt och fick lite av en revival då han slog igenom på nytt hos den breda massan med låten ”Guld och gröna skogar” i Melodifestivalen.

Sedan dess har schemat varit hektiskt fram till pandemin. Två av de spelningar som ställdes in då var de i Skottorp och i Knäred.
– Jag var i Skottorp för några år sedan och jag skulle tillbaka men då gick det inte. Men nu funkar det igen. Spelningen i Knäred är skjuten på flera gånger, säger Hasse.


Den 9 juli uppträder Hasse på Gröningen under Skottorpsdagen. Foto: Johan W Jönsson/arkiv


Hasse spelar klockan 15 på Skottorpsdagen den 9 juli. Det blir en heldag för hela familjen på Gröningen i Skottorp med Hasse Andersson som höjdpunkt.
– Sist jag var där var det mycket folk, jätteroligt och fin stämning, säger Hasse.

Den 18 juli kommer han till Bollaltebyggget i Knäred under en av allsångskvällarna arrangerad av Knäreds Släkforskarring & Hembygdsförening. Hasse var inbokad redan 2020.
– Jag har aldrig varit där tidigare. Det är sådana ställen som hembygdsgårdar som jag tycker är lite mysiga. Det blir alltid speciell stämning och jag ser verkligen fram emot det.
– Det blir tredje gången gillt kan man säga. Kul att det äntligen blir av. Det är inte så långa resor och det tycker jag är skönt, säger Hasse som har slutat att turnera.
– Jag har någon lite längre resa men jag tycker att det är gott när jag kan komma hem på kvällen. Jag pallar inte att sitta och vänta på hotellrum längre. Jag är rädd om den tiden jag har kvar.

Efter spelningen på Bollaltebygget var det meningen att Hasse skulle haft semester men det kom något annat i vägen den 26 juli.
– Det blev Allsång på Skansen mitt i semestern. Det är inte bara att åka dit och sjunga, man måste komma dagen innan och repa också. De har så mycket för sig…, skrattar Hasse.
– Men det är roligt och bra att vara med där. I och med att jag har en ny rätt trevlig sommarlåt (”Jag älskar livet här med dig”) så vill jag ju så klart spela den i TV naturligtvis.

Något du ser extra mycket fram emot i sommar?
– Det är roligt när jag är nere på Norrviken och är där i trädgården och spelar för ungarna. Jag och Monica har sommarmorgnar där vi sjunger, läser sagor och har lite lekar. Det är himla kul!

Alla de spelningar som brann inne under pandemiåren är nu Hasse Andersson på väg att beta av. Det ser han som en hederssak.

Vad kan publiken som kommer till Skottorp och Knäred förvänta sig?
– Det blir lite gammalt och lite nytt och är där mycket barn blir det lite grönsakssånger från Hasses trädgård och andra barngrejer också, avslutar Hasse.
Johan W Jönsson
Skottorpsdagen:
9 juli på Gröningen i Skottorp

Allsångskvällar på Bollaltebygget:

10 juli - Kristina, Helena och Henrik Oskarsson

17 juli - Hasse Andersson

24 juli - Elvis4ever