Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
BJÄRE 2020-04-05 KL. 06:31

Tyst och tomt i Grevieparken

Tyst och tomt i Grevieparken

För Grevieparken slår coronakrisen illa. Planerade danskvällar under våren har blivit inställda. Just när en nysatsning skulle genomföras fick de käppar i hjulen. Nu blickar de mot hösten.

– Vi hade en gedigen plan för våren. Det var en nysatsning för att bredda verksamheten men det går nu inte att genomföra, berättar Joakim Olsson Agerskov som är evenemangsansvarig på Grevie Park och Evenemang.

Flera danser med populära band har ställts in. Bland annat kvällarna med Donnez och Streaplers. Med det hårdare reglerna med max 50 personer på offentliga tillställningar är även Sannex den 22 maj i fara.
– På tio veckor har vi sex inställda evenemang. Blir inga av vårens evenemang av så har vi i praktiken stängt till i augusti. Under juni och juli har vi normalt stängt, säger Joakim.

Även här drabbas personalen.
– Vi har permitterat de tre heltidsanställda personer vi har. De timanställda får i dagsläget inga jobbtimmar alls. Coronasituationen slår hårt mot både verksamheten och personalen.

Utan evenemangen finns ändå kostnader.
– Vi har dock driftskostnader, el och värme ska betalas. Sen har vi lönekostnader trots permitteringar och noll i intäkter.

Vissa verksamheter som är beroende av gäster har möjlighet att omstrukturera verksamheterna, det kan handla om hemkörning eller
onlinetjänster.
– Just danskvällar är omöjliga att arrangera om man inte får träffas.Inga danskvällar i Grevieparken under våren och sommaren.

Nu blir hösten istället tiden för Grevieparkens satsning.
– Vi planerar då sex danskvällar. Som jämförelse så hade vi två danser hösten 2018. Kan vi vara igång i höst så kommer vi nog reda ut stormen. Flera band är redan ombokade.

Vågar ni verkligen tro att läget med coronainskränkningarna är över till hösten?
– Det måste vi göra. Det är det enda vi kan kalkylera på just nu. Skulle det inte bli så får vi väl planera om igen och då vet jag inte hur det blir med allt. Men pandemier brukar ju ta slut någon gång.

Under de senaste åren har danser och andra evenemang blivit mer och mer populära.
– Vi försöker att förnya oss lite och satsa på bättre mat och en bättre upplevelse. Det uppskattas av gästerna.

Grevieparkens verksamhet blev direkt drabbat av viruset liksom många andra också blivit.
– Otroligt tråkigt att i mars månad sitta och se att inget troligen kommer hända här förrän i augusti. Allra helst när vi såg fram mot denna våren med flera bra band. Det skulle bli den bästa evenemangsvåren på Grevieparken på 20 år. Allt det gick i stöpet.

– Men vi få hoppas att många är sugna på att komma ut och dansa när allt detta är över. Det borde då finnas ett uppdämt behov, avslutar Joakim.

TEXT & FOTO: PETER JAKOBSSON