BJÄRE 2023-10-25 KL. 06:00

Utforska konstgrafik och skapa egna tryck

Av Peter Jakobsson

Som en del av höstlovsaktiviteter på Ravinen så gästar Elvira och Ivar som kommer att hålla i workshopen TRYCK som utforskar tryck, grafik och mönster.

Utforska konstgrafik och skapa egna tryck
Ivar Lantz och Elvira Varghans gästar Ravinen under workshopen. Foto: Emmalisa Pauly

Workshopen riktar sig till alla mellan 6 och 15 år. Deltagarna får skapa egna motiv och trycka på papper. Tillsammans kommer det skapas ett gemensamt verk med allas motiv. Innan workshopen blir det också en närmare titt på några av konstverken i utställningen Konstgrafik ur Atelje Larsens samling. Gruppen kommer utforska hur verken är gjorda, vad man ser i dem, hur de får oss att känna och tänka. Utställningen Konstgrafik visar just konstgrafik skapad av konstnärer, främst från Norden, under de senaste åren.

Workshopen den 1 november är vid två tillfällen: kl. 10.00–12.30 och kl. 14.00–16.30. Föranmälan behövs inte, det är bara att droppa in om man är mellan 6 och 15 år.

FAKTA

Elvira och Ivar driver tillsammans designbyrån Lantz/Varghans med fokus på mönster, handtryck och grafisk design. Workshopen är en del av Bästa Festivalen, som är Bästa Biennalens publika huvudevenemang. Bästa Biennalen är med nästan 100 konstplatser i Sydsverige landets största nätverk för barn och ungas möten med konsten och kreativiteten.