BJÄRE 2022-09-11 KL. 08:00

Vallokalerna har öppnat

Av Joakim Ormsmarck

Äntligen är valdagen här som kulmen på en sommar och höst som präglats av valarbete, röstfiske och olika löften. Men idag är det du som har makten att vara med och ta ställning för vilken Sverige, Skåne och Bjäre du vill leva i de kommande fyra åren.

Vallokalerna har öppnat

Senast den 24 augusti ska du ha fått ditt röstkort skickat till din folkbokföringsadress. På röstkortet står det vilket valdistrikt du tillhör, vallokalens namn, adress och öppettider. Det står även vilka val du har rätt att rösta i. När du röstar i din vallokal är det inget krav att ha med sig sitt röstkort. Men det är praktiskt för att kontrollera att du befinner dig i rätt vallokal.

Alla kommunens vallokaler och lokaler för förtidsröstning är tillgängliga för personer med fysiska funktionsnedsättningar. Röstmottagarna, som har tystnadsplikt, kan hjälpa dig att rösta.

Du som röstar ska kunna ha fri passage på från närmaste parkering till vallokalen. I vallokalen, lokalen för förtidsröstningen eller i direkt anslutning till dessa får det inte finnas någon form av partipropaganda. Valarbete får inte heller bedrivas i närheten av ingången till lokalen. Insamlingar av något slag får inte ske inne i vallokalen. Skulle detta ändå ske ber vi dig kontakta ordförande eller röstmottagare i vallokalen.

Informationen är hämtad från bastad.se där du även kan läsa mer om dagens val.