Klik venligst
BJÄRE 2024-03-14 KL. 13:38

Veterinärklinik utsatt för nattligt inbrott

Av Rickard Gustafsson

AVA Veterinärklinik i Skottorp fick boka om sina första patienter under torsdagsmorgonen. Orsak? Inbrott där tjuvarna röjt runt och genom sökt hela kliniken.
– Man är ju såklart frustrerad och förbannad och undrar vad de ska hit och göra?!, säger Sara Stéen som arbetar på kliniken.

Veterinärklinik utsatt för nattligt inbrott
Polisens tekniker gjorde under torsdagsmorgonen en brottsplatsundersökning efter nattens inbrott på AVA Veterinärklinik i Skottorp. Foto: Arkivbild

När anställda på veterinärkliniken kom till jobbet vid 07-tiden upptäcktes omgående att allt inte stod rätt till och att de drabbats av inbrott.

Gärningspersonerna hade tagit sig in genom i ett uterum och därefter brutit upp en låst dörr till kliniken.

– Vi har inte velat röra någonting eftersom polisen är här och gör en brottsplatsundersökning, men man ser att de har varit överallt och letat, säger Sara Stéen.

Innan polisen är klar på platsen är det svårt att veta vad som stulits. Laholmspolisen berättar dock att en sopsäck med bärbara datorer hittats på brottsplatsen.

– Datorerna har ju samlats ihop och man får nog misstänka att gärningspersonerna blivit störda, fått bråttom, och glömt godset, säger Christer Andersson vid Laholmspolisen.

För Sara Stéen och hennes kollegor blev det en turbulent start på arbetsdagen, men hon berättar att kliniken håller öppet med vissa begränsningar.

– Vi flyttade lite patienter nu på morgonen och vi har inte lika många rum tillgängliga så länge polisen är på plats. Men jag känner ändå att vi kan jobba hyfsat normalt.

Enligt polisen finns det i nuläget ingen misstänkt.

För Sara Stéen, Jeanette Särnholm och övriga anställda på kliniken i Skottorp blev det körig en morgon efter nattens inbrott. Foto: Peter Jakobsson/Arkivbild