BJÄRE 2022-11-26 KL. 08:00

Vi kommer att behöva all hjälp vi kan få

Av Joakim S Ormsmarck

Vi kommer att behöva all hjälp vi kan få

De senaste veckorna har jag haft förmånen att besöka butiker jag aldrig tidigare satt min fot i och det har varit en upplevelse på så många plan. Jag trodde nog någonstans att jag varit i de flesta butikerna på Bjärehalvön, antingen i jobbet eller rent privat. Men så fel jag hade.

Just nu arbetar vårt företag med ett Shoppingmagasin där drygt fyrtio av de lokala butikerna kommer att vara med. Som allt-i-allo har det fallit på min lott att skriva en del av dessa texter och med anledning av det har jag nu haft nöjet att träffa lokala företagare och besöka butiker som varit helt nya för mig och det har varit en upplevelse.

Vilket fantastiskt utbud vi har i vår kommun.
Här finns allt och en hel del till och trots att jag som sagt trodde jag hade koll efter alla dessa år har jag fått nya bekantskaper var och varannan dag de senaste veckorna.

Första advent är här och med det går vi in i julmånaden. En fantastisk månad med ljus, stämning, god mat och massor av upplevelser. Men också månad av stress, oro och vanmakt för de familjer som inte har råd till allt det som på olika sätt krävs i dagens samhälle.

Kanske börjar du trötta på att mina inledande texter senaste tiden kommit att handla om julklappsinsamlingen men den är så otroligt viktig den här vintern.
Vi kommer att behöva all hjälp vi kan få för att hjälpa de som behöver vårt stöd.

Vi tar emot julklappar måndag till fredag på redaktionen på Kalkvägen 6 samt på Turistbyrån. Framförallt är det barnen som är i fokus men vill du hjälpa även de vuxna är det precis lika välkommen. Tack på förhand – tillsammans gör vi skillnad.