Klik venligst
BJÄRE 2024-06-13 KL. 18:25

Visitor Center i hamnen är nu invigt

Av Peter Jakobsson

Under sommaren utökar turistbyrån i Båstad sin service med Visitor Center & Shop i Båstad hamn. Uterummet som de byggt upp i samarbete med Willab Garden är nu fyllt med tips på allt man kan uppleva och utforska på hela Bjärehalvön och personlig service ska hjälpa besökarna få den information de behöver.

Visitor Center i hamnen är nu invigt
Hela turistinfogänget utanför nya Visitor Center & Shop i Båstads hamn. Foto: Peter Jakobsson

På torsdagen 13 juni invigdes Visitor Center och alla besökarna bjöds på bubbel och lokala tilltugg.

– Vi ser det som en utveckling av vår turismservice. Vi har en förhoppning att möta fler människor än någonsin och kunna tipsa dem om allt fantastiskt som finns att uppleva på Bjärehalvön. Sen har vi fyllt butiken med fina Båstadprodukter som folk kan köpa med sig för att minnas sin tid här, säger Annika Borgelin, Vd på Båstad Turism & Näringsliv.

Johanna Rosenborg öppnar alkoholfritt bubbel till invigningen. Foto: Peter Jakobsson

För att ceremoniella invigningen klipptes ett band av kommunstyrelsens ordförande Johan Olsson Swanstein(M) flankerad av Annika Borgelin.

– Detta är ett roligt och viktigt initiativ med att ha Visitor Center i hamnen. Nu kan folk i hamnen få information om allt som finns att göra även utanför hamnområdet, kommenterar Johan.

Johan Olsson Swanstein och Annika Borgelin frontade bandklippningen. Själva klippet gjorde Johan med van hand. Foto: Peter Jakobsson

I Visitor Center kommer besökarna i sommar bland annat möta Anna Norling, som är ett bekant ansikte för många i Båstad.

– Jag har hoppat in som turistinformatör i sommar. Som Båstadbo och nyfiken människa så har jag ganska bra koll på halvön men det finns ändå mycket jag har fått plugga på, typ när allt är öppet och så. Men det är väldigt roligt och jag ser fram mot att vara här nere i hamnen, det passar mig utmärkt, säger Anna Norling.

Anna Norling hjälper besökare som kom in bara minuter efter Visitor Center var invigt. Foto: Peter Jakobsson

Båstad Visitor Center & Shop kommer att finnas på plats i hamnen fram till vecka 34.

– Det kommer vara öppet och bemannat alla dagar från klockan 10 till 19, säger Annika.

Under denna tid kommer man fortsatt även kunna hämta broschyrer på Turistbyrån på torget vid kyrkan, men för personlig service och shop hänvisas besökarna till hamnen.

– Där finns även information om hur man kan nå oss via telefon eller mail, säger Annika.