Lördagen den 5 oktober bjöd Båstads kommun på “Borgmästarkaffe” till alla nyinflyttade i Båstads kommun. Ett sextiotal personer valde att avvara en timme i det strålande höstvädret för att få lokal information.

Syftet med Borgmästarkaffet är att de nyinflyttade ska känna sig välkomna till Båstads kommun och dessutom få lite information om kommunen.

Kommunfullmäktiges ordförande Thomas Andersson hälsade alla välkomna och informerade om hur den politiska strukturen i kommunen ser ut. Karin Bengtsson från Båstad Turism och Näringsliv tog vid och sa ”Grattis till er som flyttat hit”. Hon gav sedan information om turistläget och alla event som arrangeras på Bjäre.

Slutligen gav Olof Nilsson, kanslichef på Båstads kommun, nyttig information och tips om var man hitta information. Han visade bland annat Båstadkartan som finns på webben och några av dess funktioner.

En besökare var Birgit Wessner som varit mycket på Bjäre men först nu flyttat hit.
– Det var bra att få lite upplysningar och tips. Vi trivs mycket bra här i Båstad, berättar hon.

Det var första gången som Borgmästarkaffe arrangerades i Båstad. Drivande för detta har varit Thomas Andersson.
– Jag är mycket nöjd, det blev lyckat. Vi hittade rätt ton och höll det på en bra nivå. Detta är en del i att kommunen ska vara välkomnande mot nya invånare.

En annan besökare till kaffestunden var Gerd Hall som varit och är involverad i Kammarmusikfestivalen.
– Jag är mycket glad över att nu vara Båstadbo. Det var trevligt med en introduktion till kommunen. Ingen stans dit jag har flyttat har jag fått ett så varmt mottagande och välkomnande som här.

Tanken är nu att Borgmästarkaffe skall arrangeras två gånger på år.

TEXT & FOTO: PETER JAKOBSSON