Det blir inte alltid som man tänkt sig

1479

På skolavslutningen för Strandängsskolans elever i Mariakyrkan höll Båstad-Östra Karups församlings nya kyrkoherde Sören Trygg ett litet mellantal. När han bärandes på en bricka med ett lagt pussel snubblade och höll på att falla samtidigt som pusslet flög i golvet och gick i bitar ryckte alla åhörare till. De närmsta flög upp ur sina platser för att hjälpa kyrkoherden som till synes var på väg att ramla. Nu visade det sig att det hela var planerat och senare fortsatte Sören Trygg prata om att det inte alltid blir som man tänkt sig men att det kan bli bra ändå. Nu med sommarens alla förväntningar på topp kanske det händer saker som sätter käppar i hjulen för våra planer och förhoppningar. Det gör inget menade kyrkans man, då får man helt enkelt tänka om och göra det bästa man kan. Det kan bli lika bra det. Bara man kan se framåt och inte deppa över det som inte blev som tänkt.

Jag tycker det var väldigt klokt sagt och även om Sörens tal riktade sig främst till eleverna på plats så var det tänkvärt för åhörare i alla åldrar. För visst kan vi ha höga förväntningar på allt som vi ska hinna med under sommaren och semestern. I tankarna är det bra väder och tid finns till allt som är planerat. I verkligheten kanske det inte blir så.

För Swedish Open blev det inte som tänkt när affischnamnet Stan ”The man” Wawrinka meddelade att han inte kommer till turneringen på grund av hans läkares rekommendation att inte spela på grus efter Wimbledon. Men jag är övertygad om att turneringen inte hänger på honom utan tror det blir den stora tennisfesten som det brukar bli när världsstjärnorna kommer och spelar i Båstad.

Jag tänker ta med mig Sörens ord när jag ger mig an sommartiden i Båstad med alla eventen. Det kan hända precis vad som helst som kan göra att det inte blir som eventarrangörer eller andra tänkt sig. Men för oss på redaktionen är det nästan positivt när saker som inte var tänkta händer. Då får vi mer att skriva om. Och det gör vi gärna!

Nu när det är midsommar har det fina högsommarvädret vi hade under maj och början av juni avtagit. Det var väl i och för sig vad de flesta trodde så ingen oplanerad överraskning där inte..


Peter Jakobsson, Redaktör Bjäre NU