Klik venligst
FÖRSLÖV 2023-05-30 KL. 06:00

Biskopspar från Sydsudan gästar Förslöv

Av Carina Nilsson

Den 12 juni blir det en öppen församlingskväll i Förslövs församlingshem. Gäster är ett biskopspar från Sydsudan som bland annat berättar om livet i sitt hemland och det stift han arbetar i.

Biskopspar från Sydsudan gästar Förslöv
Stephen Dokolo är biskop i Sudan och gästar Bjäre i början av juni. Foto: Privat

I början av juni får Förslöv- Grevie församling fint besök. Biskopen Stephen Dokolo från Sydsudan gästar då församlingen tillsammans med sin hustru Lilian.

Stephen Dokolo är den tredje biskopen i ordningen för Lui-stiftet i Sydsudan. Lunds stift har ända sedan 1995 haft en vänskapsrelation med Lui-stiftet och biskopsparet ska bland annat närvara vid en prästvigning i Lunds domkyrka i början av juni.

Paret ska också besöka några av sina vänner runt om i församlingarna, bland annat Förslöv-Grevie. Biskopsparet gästar Bjäre mellan den 11–13 juni.

Församlingarna har genom åren haft ett gott kunskapsutbyte av varandra och från svensk sida har man bland annat stöttat ett nutritionsprojekt och utbildning för barn.

Så sent som 2018 fanns representanter från Förslöv Grevie församling med på ett besök, då i Kampala. De besökte flyktingförläggningen i Kiryandongo, Uganda, för att träffa sina vänner i en tillvaro som var hårt drabbad av krig och konflikter.

Den 12 juni, med start klockan 19, är det alltså öppet för alla som vill lyssna på biskopsparet. En tolk som översätter från engelska till svenska kommer att finnas på plats.


Biskopen reser tillsammans med hustrnu Lilian. Foto: Privat