Av Per Brolléus
Att gå till final var överraskande.
Att sen komma femma av 26 lag var närmast en chock.
Chaffisen och snickaren gjorde succé på hamburger-SM i Göteborg, men efter att ha lagat upp mot 600 hamburgare och fått sätta sina grillhjärnceller i den yppersta utmaningen så har Glenn Petersson och Kristian Riboe tagit ett beslut:
– Vi ska inte prata hamburgare eller grilla hamburgare förrän efter påsk.
Lyckliga, men rejält trötta, kom Kristian hem till Förslöv igen efter en stenhård SM-tävling i Göteborg där man slogs mot kockar som inte gör annat än lagar mat. Kristian och Glenn är snickare respektive långtradarchaufför och har visserligen bjudit stora sällskap på mat hemma i trädgården förr.
– Men vi har aldrig grillat och fixat sisådär 600 hamburgare, som alla ska vara av tävlingskaliber, förr, menar Kristian.
– Överraskning nummer två var ju att vi komma tvåa i delmomentet vegetariskt, påpekar Glenn. Det trodde vi heller aldrig.
Två av de tre tävlingsburgarna från Team Riburgers. Foto: Privat
Egentligen har herrarnas tankar om sig själva och sitt hamburgergrillande varit i total ofas sedan uttagningen för någon månad sedan. Man har varit säkra på att man inte var så jätteduktiga, men jury och publik har uppenbart helt andra tankar.
– Ingenting av det vi trott har blivit som vi trott, skrattar Kristian och konstaterar att man troligtvis ställer upp nästa år igen.
– Vi fick ju en Golden Ticket direkt till finalen 2025 tack vare att vi kom femma bland de 26 lagen. Och det är ju otroligt kul, säger Kristian innan han gasar iväg i lastbilen och i några månader tänker på vad som helst utom på hamburgare.
– Löftet är att inte prata hamburgare innan jul och öva på nya hamburgare gör vi inte efter påsk. Och det kommer bli så, slår Glenn fast. För just nu är jag trött på hamburgare, till och med jävligt trött.
Glenn och Kristian efter semifinalen. Foto: Privat