Klik venligst
FÖRSLÖV 2022-02-13 KL. 07:00

Elever mötte publiken för första gången sedan pandemin började

Av Carina Nilsson

För första gången på nästan två år kunde ett trettiotal av Kulturskolans elever möta publiken live igen. Det skedde under torsdagskvällen när de spelade sin vintershow i aulan på Förslövs skola.

Elever mötte publiken för första gången sedan pandemin började
För första gången sedan pandemin kunde flera av Kulturskolans elever spela inför publik. Foto: Kulturskolan

Med undantag för stipendiekonserten på Ravinen i höstas, där Kulturskolans stipendiater kunde uppträda för publik, var det första gången eleverna stod på scen med publik, sedan pandemin startade i mars 2020.

– Det betyder väldigt mycket för våra elever. Vi har visserligen filmat mycket under tiden, men det är en speciell känsla att få uppträda på en scen och det ingår i våra elevers utbildning. Det är ju också det alla kulturarbetare har sagt – att de saknar mötet med publiken, säger kulturskolans chef Helene Steinlein.

Årets vintershow har döpts till En natt i december – Sagas magiska äventyr. Föreställningen utspelar sig i en sagovärld där mörka makter har tagit över och där Saga från människornas värld kliver in och upphäver de onda krafterna.

– Det var meningen att vi skulle kört föreställningen före jul, men då blev det tvärstopp på grund av pandemin igen, och vi döpte om det till vintershow med planen att kunna spela i februari. Och den här gången höll planeringen, säger Helene Steinlein.

Kulturskolans pedagoger har själva skrivit manuset och i showen medverkar elever från drama, dans och orkester.

– Dans är för elever från F-klass och uppåt medan drama och orkester är från årskurs tre och uppåt. Man kan delta i Kulturskolans verksamhet ända upp på gymnasiet så det är stor spännvidd på åldrarna, och våra elever är fantastiskt duktiga, säger Helene Steinlein.

Varje medverkande elev fick ta med sig två personer som publik och evenemanget spelades också in.