FÖRSLÖV 2021-08-09 KL. 13:00

En heldag med festligheter i Förslöv

Den 21 augusti fyller bygdegården i Förslöv 70 år och såklart ska detta firas med pompa och ståt. Förslövsfesten blir ett tio timmar långt firande för hela familjen utlovar Karin Hanssin som är koordinator för hela dagen.

En heldag med festligheter i Förslöv

– Om jag ska börja från början så startade med att jag fick en idé på ett föräldramöte i höstas när två söta tjejer frågade efter idéer på hur de skulle få ihop till sin klasskassa.Med erfarenhet av att göra olika event så såddes ju tanken om att göra något roligt med klassen. När jag sen dagen efter träffade ordförande för bygdegården Birgitta Nilsson så var idén i rullning. Nu den 21:e augusti så fyller Bygdegårdsföreningen 70 år så det blir firande hela dagen, inleder Karin Hansson.

Festen startar kl 13:00 och håller på till 23:00. Anders ”Puppan” Hansson och Carolina ”Carro” Malmros kända från Ängelholmsrevyn kommer att leda dagen, Karin själv är festkoordinator, bygdegården står som arrangör och klassen är med och genomför aktiviter som sker under dagen.
– På eftermiddagen kommer det att vara massa olika aktiviteter. Det största är något vi kallar Förslövsmästarna där fyra lokala idrottare tävlar mot varandra i tre olika grenar och dessutom ska besökarna kunna utmana dem. Idrottarna är: Maria Roth, ishockey, Magnus Arvidsson, fotboll, Marcus Liljedorff Sundin, Thaiboxning och Anneli Igemar, BMX Racing.

Tanken är att detta ska vara en dag för hela familjen och det kommer att finnas underhållning och aktiviteter för alla barn. Bland annat så kommer Förslövs egen superhjälte Multi och sjunger och leker med barnen.

Hur ser det ut på matfronten?
– Ellis kommer servera en festmeny med deras kända fläskesteksburgare bland annat. Heberleins kommer grilla sina goda korvar. Musik, aktiviteter, underhållning och mat och dryck kommer finnas i mängder under eftermiddagen, skrattar Karin.

– SoundTrip och vår nya lokala musikartist Johanna Heberlein kommer att spela på kvällen och Sebastian Wongsen kommer att underhålla på Ellis mellan 17:30-19:30 när aktiviteterna utomhus tar lite paus för att rodda inför kvällen. Alltså alla aktiviteter kommer i princip att vara utomhus så vi hoppas på bra väder. Vi kommer att hålla till på bygdegårdens parkering och i förskolans Lyckohällans trädgård.

Hur har responsen varit från företagarna på byn?
– Det är många involverade och många hjälper till på olika sätt. Våra partners för festen är Lindab, PEAB, Kranpunkten, Lambertsson, Bjäre Kraft och Cliffton och det är såklart jättekul att de vill bidra. Vi fokuserar på att bjuda Förslövsborna på en fest men såklart är alla som är intresserade välkomna.

Hur tänker ni kring Covid?
– Vad gäller Covid så är vi många som kommer att röra oss på området och hålla koll och kommer att påminna från scenen under hela dagen att hålla avstånd. Märker vi att det inte fungerar så kommer hela festen att avbrytas men vi hoppas ju så klart att alla tar ansvar. Vi har spridit ut aktiviteterna på så stort område vi kan.

Vad ser du själv mest framemot?
– Det jag mest ser fram emot är att få se glada människor som njuter av en rolig dag. De personer som kommer och bjuder på sig själva är fantastiska och det ska bli en fröjd att se dessa idrottare kämpa mot varandra!


Text: Joakim S Ormsmarck