FÖRSLÖV 2022-06-30 KL. 08:45

Ett lyckat återseende

Av Erik Persson

Med en envis pandemi som satt käpparna i hjulet för den folkliga karnevalen, kunde nu åter Bjärevallen och Förslövs gator fyllas av glada människor.

Ett lyckat återseende
Bjärevallen under dagens festligheter. Foto: Privat

Inför årets comeback fanns en viss oro för uppslutning och väder - Något som skulle visa sig vara helt i onödan från arrangörerna.

– Det är svårt att säga en exakt siffra, men jag skulle uppskatta att vi var tillbaka med den normala mängden besökare från tiden innan pandemin. Det var verkligen kul att få se alla människor i värmen, och återigen uppleva den folkfest som uppstår på våra gator under karnevalen, säger ordföranden Daniel Harvig från Förslövs IF, arrangören bakom karnevalen.


Delar av tåget genom byn. Foto: Privat


Med en värmebölja som lämpligt inträffade under hela Midsommarhelgen, fanns goda förutsättningar för en härlig sommardag på Bjäre.

– Vi hade kanske lite för mycket tur med vädret. Man märkte att vissa drog sig till skuggan, men det var naturligtvis hur bra som helst.

– Den här dagen är verkligen en samlingspunkt för hela Förslöv, och så blev i år igen trots vårt uppehåll. Alla åldrar möts på ett så härligt sätt, sen bidrar man dessutom till vår förening som stärker hela byn.

Den enda utmaningen under karnevalen, var den två timmar långa driftstörningen för elektroniska betalningar.

– Swish och kortterminalerna slutade helt att fungera, vilket förstås påverkade vår försäljning. Få använder ju kontanter idag, men överlag var folk vid gott mod och hjälptes åt så gott det gick för att kunna fortsätta handla. Som tröst förstod vi snabbt att störningen hade skett över hela landet och var därför utanför vår kontroll, avslutar Daniel.

Förslövskarnevalen har därmed skakat av sig de två senaste årens paus, och blickar nu fram emot många fler karnevaltåg framöver.