FÖRSLÖV 2022-11-16 KL. 10:10

Förslövs skola helt strömlös efter brand

Av Peter Jakobsson

Förslövs skola helt strömlös efter brand
Förslövs skola fick avbryta undervisningen och skicka hem eleverna då skolan blev strömlös. Foto: Arkiv

Under morgonen onsdag 16/11 blev Förslövs skola strömlös och verksamheten fick avbrytas. Då många viktiga system i skolan inte fungerar så avbryts all undervisning. Vårdnadshavare eftersöks för att hämta sina barn.

På skolans informationsplattform Unikum gick Förslövs skola ut med informationen att det var ”en mindre brand i ett elskåp” som orsakade elfelet.

Via Unikum kommunicerades:
”Branden är släckt men skolan är helt strömlös och skoldagen behöver därför avslutas omgående då tex elektriska dörrar, kylar, ventilation, värme, belysning mm inte fungerar. Även andra system som är viktiga för skolan har påverkats.
Vi vädjar till er som vårdnadshavare att hämta era barn som fort som möjligt samt säkerställa att de äldre eleverna lämnar skolan. För de som inte kan ta sig hem eller på annat sätt lämna skolan kommer det att finnas vuxna ansvariga kvar så länge det behövs.”


Exakt vad som hänt är oklart. Räddningstjänsten var ovetande om branden på förmiddagen.
– Vi från räddningstjänsten har inte varit på plats då det inte inkommit något larm till oss eller till 112, säger Pelle Pettersson, räddningschef i Båstad.

Några automatiska brandlarm utlöstes inte från skolan.