FÖRSLÖV 2022-06-16 KL. 07:00

Förslövskarnevalen är äntligen tillbaka

Av Emil Sonander

På grund av pandemin har Förslövs IF tvingats att ställa in karnevalen två år i rad. I år kommer karnevalen tillbaka och Daniel Harvig, Jasmina Silajdzic och Håkan Karlsson är i full gång med planeringen.

Förslövskarnevalen är äntligen tillbaka

Den 25 juni, på midsommardagen, kommer karnevaltåget återigen tåga igenom Förslöv. Med undantag för pandemiåren har karnevalen anordnas varje år sedan 1958. Traditionsenligt bjuder ekipagen på humoristiska inslag baserat på aktuella händelser, flera satiriska men med glimten i ögat.
– Vi hoppas att folk återvänder och att det förblir en samlingspunkt. Det är ju så förankrat med Förslöv och i massor av år har Förslövs IF varit med och anordnat det här, säger Daniel Harvig.

– Det är ju en familjedag. Det är många som flyttat härifrån men som kommer tillbaka den här helgen inför semestern. Jag tror vi hamnar uppemot cirka tre, fyratusen som är ute och tittar på tåget. Sen hur många det är som kommer in på karnevalen beror på väder, säger Håkan Karlsson.
I år har femton ekipage anmält sig till karnevaltåget som drar igång klockan 13:30. När tåget har gått igenom Förslöv samlas alla på Bjärevallen där det som vanligt kommer finnas flera aktiviteter. Däribland tivoli, pilbågskytte och funballz. På scenen uppträder Johanna Heberlein och Bandet Twosome. Det kommer finnas ett öltält och mat såsom hamburgare, korv, indiskt och churros.
– När man köper inträde här bidrar man till föreningen. Det är så många som engagerar sig och det är det stora eventet här. Ungefär 150 medlemmar och föräldrar bidrar till att karnevalen blir av. Det är en speciell känsla i byn. Vi får be folk att be till vädergudarna, säger Jasmina Silajdzic

I facebookgruppen ”Vi som gillar Förslövskarnevalen” finns information om allt som händer under dagen.