FÖRSLÖV 2022-05-19 KL. 10:50

Grävmaskin bestals på diesel – tre gånger

Av Carina Nilsson

En entreprenadfirma blev av med sammanlagt 800 liter diesel vid stölder från en grävmaskin som stod uppställd vid en byggarbetsplats på Langetoftsvägen i Förslöv.

Grävmaskin bestals på diesel – tre gånger
Samma grävmaskin råkade ut för tre dieselstölder i Förslöv. Foto: Arkivbild

Stölderna ägde rum vid tre tillfällen mellan den 10 och 13 maj.

– Grävmaskinen stod på ett inhägnat område med byggstaket och stölderna ägde rum nattetid. Entreprenören har upptäckt det på morgonen när de skulle börja jobba igen, säger Sara Merbom som är kommunpolis i Båstad.

Den sista stölden har entreprenören kunnat pricka in till mellan klockan 01 och 02 på natten den 13 maj.

– Vi är naturligtvis väldigt intresserade av att komma i kontakt med folk som kan ha sett eller hört något. Även om man själv tycker att en iakttagelse verkar obetydlig så kan den vara en viktig pusselbit i sammanhanget, säger Sara Merbom och fortsätter:

– Tycker man det är omständligt att ringa 114 14 så kan man också tipsa via kommunens hemsida under rubriken ”Jag har sett eller hört något” så kommer tipsen där till en lokal underrättelsesamordnare i Ängelholm.

Förutom diesel stals också ett stort antal verktyg såsom borrmaskiner, tigersågar och vinkelslipar från byggfirman som jobbar på platsen.

Marknadsvärdet på den stulna dieseln uppgår till närmare 20 000 kronor, någon uppgift om värdet på de stulna verktygen har inte polisen än.